Bár a Fidesz 2008-ban szociális népszavazással elutasította a vizitdíjat, ez sem oldotta meg az egészségügy problémáit. Azóta 10 ezer egészségügyi dolgozó regisztrált hatósági igazolást külföldi munkavállaláshoz, és egy tehetőseknek szóló (nem)vizit-díj is tervben van – írja a Ténytár.

Az utóbbi öt-hat évben több mint 10 ezren vándoroltak el, akik most hiányoznak az egészségügyből. Tovább növekedett idén a 25-29 éves közötti, szakvizsga előtt álló orvosok külföldre igazolása. Amire Dénes Tamás, a Rezidens Szövetség elnöke azt mondta, hogy jelenleg sokkal inkább attól kell tartani, hogy öt-tíz éven belül alig lesz itthon 30-50 év közötti orvos, ami miatt nem csak a betegellátás, de a külföldi orvosok ma még jól prosperáló itteni képzése is ellehetetlenül.

Visszalopakodik a vizitdíj?
Forrás: Ténytár

A magyarországi kórházak jelenleg egy fél stadionnyi, 54 milliárd forintnyi tartozást görgetnek maguk előtt. Ez a szolgáltatás minőségét rontja és a hazai egészségügyi dolgozókat külföldre kényszeríti. Bár kormányzati sajtóértesülések szerint várható valamiféle "nem vizitdíjas" rendszer, amelynek a lényege, hogy akinek van rá lehetősége és ki tudja fizetni a drágább egészségügyi szolgáltatást, az fizethet, ez viszont nem oldaná meg a nagy többség problémáját. Szegeden például már most sem kerül várólistára az, aki ki tudja fizetni a vizsgálatot.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A vizitdíj és a tandíj megtorpedózása jó példa rá, hogy a fidesz hogy tett keresztbe az ország fejlődésének ellenzékben. Populista politikája ma is tart és folyamatosan károkat okoz az országnak. Persze ma már lehetetlen lenne népszavazást tartani ilyen ügyekben, mert a 47% az 2/3, azaz teljes kormánytámogatottság
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
banyi anna
Ez a terv egy jól megtervezett népirtás.
kukac50
Lopjanak kevesebbet és nem kell vizitdíj,Rogán vagyona fedezi az ország lakóinak vizitdíját
Desischado
Igaza van Kukacnak. Adjanak az összelopott pénzükből, és ne a stadionokra költsenek, hanem az egészségügyre - többek között - és mindjárt nem kell a vizitdíj! És Nyanya kérdését én is feltenném, a segélyesek, kisnyugdíjasok miből fizessenek?
vukkocska
@Horizont: meglepődtem a stílusodon :) Nem szoktál Te ilyeneket írni. De tök igazad van, be is tetszikeltelek. Pedig most én is Gyurcsányozni fogok. Ha ezt Gyurcsány csinálta volna, akkor égne az egész ország. Szó szerint.
vukkocska
@Horizont: ne piruljál, tök igazad van :)
kukac50
Nem lopakodik vissza, Orbán a másik kormány idején nagyon ellene volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.