LMP: miért csúszik hónapok óta a kormány, a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt, a fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázati pénzek elbírálásával és kifizetésével?

Az LMP írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy kiderüljön, a kormány miért csúszik hónapok óta a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt, a fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázati pénzek elbírálásával és kifizetésével. Az LMP szerint az ügy azért kiemelkedően fontos, mert az üres ígérgetéssel a kormány csak felgyorsítja a fiatalok elvándorlását. 

A kampányban megígért, majd a választások után nem sokkal kiírt pályázatokon 1500 18-35 év közötti, illetve kisgyermeket nevelő 18-40 év közötti fiatal számára biztosítana uniós forrásokat a kormány, hogy elindítsák vagy felfuttassák vállalkozásukat. Az LMP-nek azonban több pályázó jelezte, hogy még a pályázatok elbírálása sem történt meg. 

A HVG hétfői riportjában számolt be több dél-alföldi pórul jár fiatal vállalkozóról, akik kénytelenek voltak elindítani a cégüket, de hiába várják a beígért támogatást.  

Az LMP ennek kapcsán azt szeretné megtudni az EMMI-től, hogy mi a késlekedés oka, illetve, hogy mikor kerülhet sor a források kifizetésére. Az LMP ezen túl arra is választ vár, hogy átlagosan hány nap telik el a pályázatok beérkezése és elbírálása között. 

A HVG-ben egy harminc napos elbírálási határidő jelent meg: "Bács-Kiskun megyei vállalkozó azt sem érti, ha őket kötik az előírások, ha ennyire szigorúak a feltételek, akkor a kormány miért nem tartja be a saját rendeletét. A pályázó arra a 2011-es rendeletre hivatkozott, mely szerint a pályázatot legkésőbb a beérkezésétől számított harmincadik napon el kell bírálni" – idézi a riport a kényszerből vállalkozó dél-alföldi fiatalt a lap. 

Az LMP szerint azért elfogadhatatlan a kormány viselkedése, mert a fiatalok sokadszorra érzik magukat becsapva, végképp elvesztették bizalmukat, és már nem hisznek a hazai boldogulásukban. A kormány ezzel nemhogy megakadályozta volna a fiatalok elvándorlását, hanem inkább elősegíti azt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Sajnos, az LMP-nek teljesen igaza van. De ez is definiálja, mire számítson bárki is akormánytól!
pbalage
@Desischado: sajnos az LMP-nek, vagy sajnos igaza van? Vagy úgy egyáltalán sajnos?
Desischado
@pbalage: Arra gondoltam, hogy a tények állása miatt van igaza! Ha nem így állnának a dolgok, akkor nem kellett volna ilyen szomorú igazságokat mondaniuk.
kkalman
A vállalkozni akaró fiatalok nem felelnek meg a kormány birka igényének. Ők ugyanis gondolkodnak, így nem lesz belőlük bégető massza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.