Százezrek vállalnak úgy munkát külföldön, hogy már haza sem jönnek többet: Anglia mellett Németországban és Ausztriában dolgozik a legtöbb magyar, de több ezren mennek Svájcba is. Mennyivel többet keres egy magyar orvos Nyugaton? És igaz az, hogy csak a munkanélküli-segélyért járunk rá Nyugat-Európa nyakára? Itt hagyna holnap mindent, és inkább hot dog árus lenne Berlinben vagy ápoló Londonban? Kevesen tudják, de most több százezer forintnyi támogatást is adhat az Európai Bizottság annak, aki 30 év alatti uniós állampolgár, külföldre menne dolgozni, és még hajlandó is jelentkezni Az eső EURES-állásod fantázianevű programjára. Az EURES legális, és semmi köze a szexhez: a tagállamok közötti munkavállalói mozgást szeretné fellendíteni, és egy magyar nő vezeti.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@ila51: A cikk cime egy hazugság, csak a bizonytalanokat
akarja itthon tartani !!! De ugyis mennek naponta több ezren !!
Mennek ??? Menekülnek !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@volvós: igazad van, de én is azt mondom, hogy legalább alapfokon tudjon beszélni, ha boldogulni akar. Ja, és valamennyi pénzt is vigyen magával. Nyelvtudás nélkül olyan kiszolgáltatott helyzetben lesz, dolgozhat napi 10-12 órát mint egy rabszolga és úgyis bánnak vele. Olyan áradat megy Nyugatra, hogy munkavállaló van bőven, lassan munka nem lesz.
Keresztfiam diplomával és felsőfokú nyelv vizsgával Londonban kukásautót vezet, de örömmel csinálja, mert nagyon bejött neki. Ha tanárként dolgozna, feleennyit keresne.De mégis a nyelvtudásával találta meg ezt a jó munkahelyet.
Borda
A drága Orbánckának köszönhetően már Magyarország sem lesz,mert itt aztán munka nincs. A hűdejó közmunkájával mindenki kitörölheti! Én is kimennék nagyon szívesen valahova dolgozni,de már nem 30 alatti vagyok..
F_Viktor
@volvós: Leleményes a magyar, nézz be a londonimagyarok.hu oldalra. Németországban is hasonlóan kapsz segítséget magyaroktól. Csak vigyázni kell azokkal akik a lehúzásra mennek.
bundi
@volvós: ne hidd
kb 1000-1200 font a havi...de inkább számoljunk indulónak hetivel, mert itt az van...
hetente kb 240 font ha kitartó vagy...viszont első három hónap után változik a helyzet...
utána már nem tekintenek turistának...és jogosult lehetsz sok mindenre...ha kéred...mert ugye csak ha igényeled akkor adják meg ezeket...
bakegya
Több helyen dolgoztam-legális munkavállalással-meghívással és abból alapoztam meg a magam és családalapításom lehetőségét.
A szaknyelvtudás az igen -azt ki lehetne emelni,de így degradáló és pongyola a megfogalmazás,azzal párhuzamba állítva mindenképpen amilyen kényszerhelyzetben van a magyar munkát vállalni induló, migránsként mindenképpen.
A barátok már jórészt -kint dolgoznak és családostul! Visszaköltözni nincs kedvük-kényszerük semmi esetre sem ,mint ahogy itt egyesek beállítják.
verőce21
A fiataloknak van idejük, meggazdagodhatnak, meg elszegényedhetnek még sokszor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.