A tegnap az Orbán-kormányt még csak újságcikkben bíráló norvég miniszter kiegészített nyilatkozatát, és most kiderült: szankciókat is szorgalmaz Magyarország ellen – írja a The Local oldalra hivatkozva a hvg.hu.

Vidar Helgesen, az európai ügyekkel foglalkozó norvég miniszter szerint Orbán Viktor "szellemi vaskupolát" emel Magyarország fölé, szakítani akar a nyugati dogmákkal és ideológiákkal, s illiberális államot szeretne létrehozni.

A norvég közszolgálati rádiónak nyilatkozott pénteken a politikus, aki most arról beszélt: ezen a héten az összes tagállamot megkeresték, és arra biztatták az EU-t, hogy fontoljon meg egy esetleges szankciót Magyarország ellen. "Norvégia már tovább ment, és leállította az Európai Gazdasági Térség anyagi támogatásának kifizetését (Magyarországnak), mert nem akarjuk finanszírozni a Magyarországon látható fejleményeket" – idézte a The Local hírportál pénteken a miniszter rádióinterjúját.

"Nagyon aggódunk az elmúlt néhány évben Magyarországon tapasztalt, az ország jogállamiságát és a demokráciát megkérdőjelező változások miatt. Az Európai Unióhoz fordulunk, hogy ne hallgasson, amikor egyik tagállamában kiveszni látszanak a demokratikus értékek" – írta a hvg.hu.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
Az biztos, ha én azért vennék cipőt a szomszéd gyerekének, hogy járjon iskolába - de mégsem járna - előbb-utóbb megunnám. Főként, ha a kapuban amikor viszem mindíg bele is harapna a kezembe.
pbalage
Az lehetett a baj, hogy a zeemútnyócévet kifelejtette a szíjjártó. Azt a cetlit mindig a zsebében kell tartani az embernek, amire fel van írva, különben nem lesz hihető a nyilatkozat.
esdi
Az biztos, ha én azért vennék cipőt a szomszéd gyerekének, hogy járjon iskolába - de mégsem járna - előbb-utóbb megunnám. Főként, ha a kapuban amikor viszem mindíg bele is harapna a kezembe.
bencemacska
„Ezek a tettek számítanak, nem pedig a hiteltelen, homályos általánosságokon alapuló politikai nyilatkozatok” – mondta szíjj ártó - az európai cégek nagyarányú befektetéseire hivatkozva - a norvég miniszter interjújára válaszul.

A norvégek ingyen pénze kutya? Az nem magán beruházás, hanem ajándék? Az a baj, hogy megkérdezik, mire költötték?!
tivoli
A norvég, ha akar adjon, ha nem akar ne adjon, de az nem demokratikus, hogy megy árulkodni a gazdához, hogy verje már meg ezt a nyavalyást.
bögöbö
@tivoli: Milyen gazdához? Norvégia nem EU-tag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.