A 2012-esnél 21 százalékkal több pénzt engedett ki a kormány tavaly a költségvetésből különféle adókedvezmények formájában – írja az Mfor.hu.

A lap cikke szerint tavaly 682,9 milliárd forint bevételről "mondott le" a kormány különféle adókedvezmények miatt, ami 21 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 565,2 milliárd forintot.

Az összes kedvezmény 30 százaléka kapcsolódott az szja-hoz, 206,3 milliárd forint, amiből csak 184,8 milliárd a családi adóalap-kedvezményeket jelenti.

Az idei évben a családi adókedvezmények járulékokra történő kiterjesztése miatt egyébként még nagyobb összegről mond le a kormány. A másik oldalról nézve ez a háztartásoknál marad, ami fogyasztásra ösztönözhet, illetve növelheti a megtakarításokat és a nettó vagyont.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Itt a piros, hol a piros!!! Állami szinten !!
bundi
Lényegében nem mondottble...mert jórészt ez az a nem"közpénz" amiből a családibstadiontis építették...
Desischado
Ejnye kérem, ne irigyeljük már a haveroktól azt a kis "mellékest"! Hiszen megdolgoztak érte! Kemény munka lehet állandóan lopni!
1szomjas
Az a lényeges kérdés, hogy kiknél maradt ez a kevéske pénz... És az is lényeges, hogy ebből nem lesz sok munkahely, de jelentős fogyasztásnövekedés se...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.