Két évtized elteltével, a 2014/2015-ös tanévben újraindult a vájárképzés Magyarországon. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az egyik képzőhelynek, a komlói Kökönyösi Oktatási Központ szakiskolájának hétfői tanévnyitóján azt mondta: a leendő vájárok azzal, hogy szenet termelnek majd, a magyar állam függetlenségét is védik.

A politikus közölte, riasztó híreket hallani arról, hogy a nagy kelet-európai átalakulások során elzárhatják a gázcsapokat, és számos ország energia nélkül maradhat. Hangsúlyozta, Magyarország nem engedheti meg magának, hogy ezzel zsarolják, s bár erősen függ a külső erőforrásoktól, a szénvagyonát több milliárd tonnára becsülik.

Hoppál Péter kijelentette: "szeretnénk a magunk kezébe venni a sorsunkat, ehhez meg kell nézni, milyen saját energiaforrásokat vehetünk igénybe a jövőben, és újra szükségünk lesz olyan szakemberekre is, akik azokat felszínre hozzák".

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

HowlingWolf
Ha lenne még Magyarországon gazdaságosan kitermelhető szénvagyon. De nincs, azért kellett abbahagyni Magyarországon a szénbányászatot, mert a gazdaságosan kitermelhető bányák kimerültek. Ezt még egy olyan fasznak is illene tudnia, mint a Hoppál...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Aha ! Szóval bekakilt a rezsi-rizsa ! A szén nélkül nem megy !
Kedves vájárok, csillések és nemzeti szén nemzeti kitermelői !
Rajtatok az illiberális szem !
Jövőre olajkitermelő nagyhatalom is leszünk, Az Alföldről átfúrunk Erdély alá, Zalából Szlovénia éa Horvátország alá, Hévízen sem termálfűrdő marad, hanem olajfinomító lesz !
Jó szerencsét ! ( Rátok fér...)
bencemacska
@Senara: A történelem nem újul meg, hanem ismétli önmagát.
Lassan kihalnak, akik még emlékeznek a II. vh-ra, és az utáni eseményekre. Lehet ismételni!
Egy újszülöttnek minden vicc új!
jancsik68
Az új bánya megnyitásakor vezetőinket,kormány tagjainkat levinni a bányába és rájuk r...i a az első csille szenet és kezükben egy lapáttal meneküljenek,ha tudnak.
lópicigáspár
Azt miért nem mondta, hogy egy dologra biztosan számíthatnak: A nyugdíjkorhatárt nem fogják megérni! Na és persze a motiváció: kuruc.info//galeriaN/egyeb/vitezybanyasz.jpg
joopapa
propeller.hu/itthon/2634791-elegtetelt-vett-polgarmesteren-komloi-banyasz Remélem a hoppápá petyának a függetlenségét ez a finom lelkű volt bányász védi meg egykét tudatformáló és jobbító pofonnal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.