A gyakorlatban nem négyhavi, hanem egyéves halasztást kaptak a menzaüzemeltetők a korábbinál szigorúbb szabályozás alól, így egy kicsit még marad az egészségtelenebb koszt – írja a Napi.hu.

Ez derül ki Rétvári Bencének, az emberi erőforrások tárca államtitkárának válaszából, amelyet Szél Bernadett és Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselők írásos kérdésére adott.

Bár a rendelet tervezett előírásai már hosszú ideje ismertek voltak, a rendelet megjelenését követően egyes önkormányzatok mégis úgy látták, hogy az új követelmények teljesítésére nincsenek kellően felkészülve – ismerte el Rétvári. Indoklásuk szerint ahogy a beszállítói szerződéseket is naptári évre tervezik, úgy a meglévő szerződéseket sem tudják év közben módosítani – olvasható a Napi.hu cikkében.

A népegészségügyi szakigazgatási szervek ellenőrzései már 2015. január 1-jétől megindulnak (adatgyűjtés, helyzetkép felmérése céljából) de a szankcionálás lehetőségével fellépő ellenőrzések azonban csak 2015. augusztus 31-ét követően indulnak el – derül ki az államtitkár szavaiból.

Az új rendelet révén a közétkeztetés egészségesebbé válik, változatosabb lesz az étrend, több tejet és tejterméket, zöldséget-gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát kapnak az ellátottak, kevesebb lesz az ételek só-, cukor- és zsírtartalma.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
tehát mégis lesz krumplistészta, ezt a részt preferálni fogja a kölyök.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
Igen jövőre már minden iskolai konyhán lesz egy kecske , meg magok mert a gyerekek azt fogják környezet órán el ültetni az elsősök nagy örömére akik a következő évben már aratni tanulnak. Magokat kell enni mert a rántott hús az káros az egészségre ezt minden valamire való politikus tudja ezért eszik Balogh Zoltán kaviárt , amire alkalom adtán még a szegény sorsú gyerekeket is meg invitálja egy kis nassolásra , lássanak már ők is valami felemelőt.
human
Emlékeztek még a csak egyik oldalán vajazott zsemlére benne egy szelet répa karikával? Ott is a konyhás nénire fogták, hogy ő készítette el rosszul. Itt mindig mindenki hibás csak a felelős nincs meg soha.
Desischado
Akik ezt kitalálták, egyék is meg! Ne gyerekeken spóroljatok, gazemberek!!!
human
@Desischado: Ők csak a számokat látják. bevétel - költség - pártkasszába = haszon
Ők magániskolákba és magánkórházakba járnak, ahol meg tudják fizetni az emberi ellátást, bánásmódot.
m.macskosz
@Grafix69: Legyünk precízek, kérem tisztelettel, nem kaviár volt,
hanem csirkemellfilé Calvadossal ízesített gombamártással. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.