Három szeptemberi hétvégén nem közlekednek a 3-as metró szerelvényei a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között, helyettük pótlóbuszok viszik az utasokat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A buszos pótlás 6-án és 7-én, 13-án és 14-én, valamint 20-án és 21-én lesz, minden esetben a szombati üzemkezdettől a vasárnapi üzemzárásig. A metrópótlás hétvégéire a 9-es busz Deák Ferenc tér megállóját mindkét irányban áthelyezik, és több kapcsolódó felszíni járat utolsó indulási időpontját is módosítják.

A BKK 2014-ben és 2015-ben 42 kilométer sínszálat cserél ki a 3-as metró vonalán. Emlékeztettek, hogy a Fővárosi Közgyűlés augusztus végén döntött arról: kiírható a Mityisinszkij Metrovagonmas által gyártott szovjet-orosz metrószerelvények felújítására vonatkozó tender, így a 40 szerelvény felújítása 2015-ben megkezdődhet.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Ma megnéztem a 3-as metró szerelvényeit. Annak ellenére, hogy rendszeres közlekedési eszközöm. Azt néztem, mit lehet azon felújítani. Hát van mit. Rozsdás, kopott, gusztustalanul néz ki az egész. Sz..rból lehet légvárat építeni?
Meine Ehre heisst Treue
@vukkocska: Teljes egészében cserélni kellene.
Ha elkezdenék a totális cserét, felújítást, kérdés, hogy a felszíni közlekedésre ráterhelt metróforgalom meddig tartható.
volvós
Nincs rá pénz...elviszik a stadionok !!!
A " felújiás" tizszeresébe kerül ( a csókosok miatt ).
mint az uj szerelvények, sinek, biztosió berendezések !!!
Igaz, abból nem lehetne (f)osztogatni !
vukkocska
@Meine Ehre heisst Treue: hát tényleg csak az új szerelvény hozna igazi megoldást. Az egy dolog, de a sínek, az állomások felújítása is nagyon sok időt vesz igénybe. Amikor megyek az új szerelvényekkel, mintha nem is Magyarországon lennék, akkora felüdülés az ocsmány szerelvények után. Anno, amikor a 2-es metrót újították, külön forgalmi sávot csináltak a metró-pótlóknak. Egész jól bevált. De talán nincs akkora forgalma, mint a 3-asnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.