Körmendy Zsuzsanna, a Magyar Nemzet publicistájának véleménye az arrogáns kormányoldali politikusokról.

Öt-hat éve az is roppant lehangoló volt, amikor MSZP-s minisztereknek a Hír TV-sekhez intézett agresszív beszólásairól kellett tudósítanunk az olvasót. Most azonban nemcsak szomorúak a kétharmados győzelmet lehetővé tevő választók, hanem értetlenek és csalódottak is. Nem értik, hogy mindaz, amiről itt most szó esik, hogyan történhet meg a jobboldal térfelén. Jobboldali politikus gúnyolódik egy másik jobboldali politikuson, és úgyszintén jobboldali politikus fenyegeti azt a riportert, s vele a hírcsatornát, amelynek révén országos ismertségre tehetett szert. Tudjuk, hogy a kormányoldalon sem csupán római jellemek és az önfeláldozás mintaképei foglalnak helyet a parlamenti patkóban. Ott ülnek a gyarlók, a nagyképűek, a saját zsebüket féltők, az indulataikat kontrollálni képtelenek is.

(...)

Mi csak azt kérnénk kellő tisztelettel, hogy a hatalom emberei rendezzék vitáikat észérvekkel és előzetesen, és ne mérgezzék a nyilvánosság terét kontrollálatlan indulataikkal. Az arrogancia nem polgári erény. Ha a vezetés elengedi a gyeplőt, ha a politikai rivális legyőzése után előtörnek az akarnokok, és folytatják a bozótharcot most már hajdani küzdőtársaik ellen, mert a hatalmi hierarchiában szeretnének egy lépcsővel följebb kerülni, akkor morálisan mi fogja megkülönböztetni a konzervatív oldalt a munkásmozgalmi hagyományokkal terhelt baloldaltól?

Körmendy Zsuzsanna írása a Magyar Nemzet Online-on >>>

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lajospapa
Meg vagy ütközve, hogy a jobboldali politikus is lehet arrogáns? Nahát! A hatalom azzá tesz. A minél nagyobb hatalom mindig jobban. Pedig a szavazó nem hatalmat akar adni, hanem feladatot a kiválasztottnak. Ez azután soha nem sikerül.A végeredmény a minél hosszabb kontrollálhatalan hatalom melyet keserves visszavenni.
m.macskosz
Csodálkoztam, hogy a Hír tévé és a MNO mostanában elejt egy-egy emberi fogyasztásra alkalmas megjegyzést, de megvilágosodtam:
"A kormányfő nem nevesítette sem Simicska Lajost, sem a médiabirodalmához tartozó Magyar Nemzetet, Hír Tv-t, ..."
propeller.hu/itthon/2982062-orban-galambokrol-sasokrol-rtl-rol#comments

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.