A Jobbik szombaton nyilvános vitára hívta az októberi önkormányzati választáson induló valamennyi főpolgármester-jelöltet.

A párt kezdeményezését Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje jelentette be újságíróknak Budapesten. Közölte, kihívásuk Tarlós Istvánnak (Fidesz-KDNP), Falus Ferencnek (Együtt-PM) és Csárdi Antalnak (LMP) szól, de további jelölteket is várnak, ha azoknak sikerül az induláshoz szükséges számú ajánlást összegyűjteniük hétfőig. Staudt Gábor elmondta, a vitára hívott jelölteket szerdán az országgyűlési képviselők irodaházába várják, ahol reményeik szerint demokratikus körülmények között megbeszélhetik a vita lebonyolításának körülményeit. 

A jobbikos politikus úgy fogalmazott, mindenkinek az az érdeke, hogy "legyen vége a mellébeszélésnek, a jeges víz borogatásának", és helyette "valódi, programalapú vitáról szóljon a kampány". Staudt Gábor kérdésre válaszolva elmondta, a vita fórumának a közmédiát tartanák a legalkalmasabbnak és bíznak abban, hogy minden jelölt elfogadja kihívásukat. Falus Ferenc már vissza is jelzett: kész a főpolgármester-jelölti vitára. Ezt a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje szombaton közölte az MTI-vel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.