Sírva szembesült a polgármester azzal, hogy pályázati csalás áldozata lett a települése – mutatta be az ATV híradója.

145 magyar települést gyanúsított meg az Európai Csalás Elleni Hivatal, mert az önkormányzatok a reálisnál jóval magasabb áron építettek játszótereket uniós forrásokból. A pénzek elosztását végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal most visszaköveteli a támogatást. A döntés zömében olyan kistelepüléseket érint, amelynek a vezetői azt állítják: egyetlen fillért sem láttak, mindent a vállalkozó intézett a pályázat megírásától a kivitelezésig. Összesen 145 településtől követelnek vissza. 

Somogyzsitfán 65 gyermek van. A falunak nem volt köztéri játszótere, 2011-ben hatmillió forintból állították fel a játékokat. "Hasonló összegből, ugyanekkora játszóteret alakítottak ki a 45 csákányi gyerek számára is, ahol az újjal együtt már két játszótér is van. Szőkedencsen úgy 30 gyermek örülhet a játszótérnek. A régit elbontották, a helyén parkot alakítottak ki, ide kerültek az új játékok is. A beruházás valamivel több mint 15,8 millió forintba került" írta korábban a Somogy megyei lap, a Kapos

"Mi pénzt nem láttunk, a kivitelező elvitte"

Somogyzsitfán 6 millió forintot, de más településeken akár 15 milliót is vissza kel fizetnie a falvaknak, holott a támogatásból, ők egy forintot sem láttak, hiszen a MVH és a kivitelező cég között zajlott minden: "A pályázatmegírástól kezdve a kivitelezésig ez a cég csinált mindent" – állítja a polgármester, és a másik település vezetője is megerősíti: "Mi pénzt nem láttunk, a kivitelező elvitte."

Alapítványi felajánlásokkal juttatott vissza pénzt az önkormányzatoknak a kivitelező cég, legalábbis az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálata ezt állapítja meg, amely ellen a települési vezetők mind fellebbeznek.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Élek a gyanúperrel,hogy a kivitelezők fideszközeliek voltak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
Az uniós pénzeket épp úgy, mint a vállalkozókat a kormány adminisztrációja intézte, és én azt hiszem, hogy pont azok a legnagyobb hunyók, akik most visszakövetelik az általuk elbaltázott
konstrukciókat és zsebre vágott lóvéból is jócskán részesültek. A TRAGÉDIA AZONBAN AZ,
hogy az önkormányzatoktól visszakövetelt pénzt te, ti, mi fizetjük, szokás szerint. úgy Battonyán, mint Zalakaroson, Bélapátfalván vagy Soroksáron. Csak azoknak nem lesz laposabb a pénztárcája, akik ezt a gazemberséget kitervelték, jóváhagyták, végrehajtották! :(
bencemacska
@bundi: Elnézést, valahogy átugrottam a dátumot, azért voltam bizonytalan az időpontot illetően!
Cicamama55
@bundi: Köszönöm a tájékoztatást, megnéztem! A kérdéses játszótéren elhelyezett játékok kiválasztásában azért egy kicsit körültekintőbben kellett volna eljárni a mellett, hogy az értéke, töredéke a kifizetett összegnek!Nem értem, azért a neten miért nem néztek utána... Mi nyáron voltunk egy alföldi kis faluban Szentkúton, Petőfiszálláson, ahol a képviselők, saját pénzükből egy csodálatos, 8 elemből álló minden előírásnak megfelelő játszóteret adtak át, 3 millió forint értékben! A játszótér megnyitója is csodás, igazi gyermekbarát! www.youtube.com/watch?v=nJzcASlsyME Érdemes megnézni, követendő példa lehetne a "nagy tekintélyű képviselő urak" előtt! Így kellene tenni mindenhol a közért, rögtön más lenne a világ!
Cicamama55
@hetöndöe: Nem tudni, de hogy csalók az biztos!
rosalinda57
@Desischado: Mennyire igazad van. Az elszámoltatás nem történt meg, pedig ez sok mindent megmagyarázna azoknak is, akik ezt eddig nem értették, vagy nem akarták megérteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.