Nem szabad hagyni, hogy a lepusztult gyártelepek végleg az enyészeté legyenek. Például a volt józsefvárosi piac területén lehetne megvalósítani a Városligetbe tervezett múzeumi negyedet – jelentette be Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje és Jakabfy Tamás VIII. kerületi polgármesterjelölt vasárnap a hírhedt "Józsi" előtt.

A Lehet Más a Politika felélesztené a lepusztult gyártelepeket, és ennek keretében azt javasolja, hogy a volt józsefvárosi piac területén valósítsák meg a Városligetbe tervezett múzeumi negyedet – jelentette be Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje és Jakabfy Tamás VIII. kerületi polgármesterjelölt vasárnap. A volt józsefvárosi piac előtt tartott sajtótájékoztatón Csárdi Antal, a párt főpolgármester-jelöltje arról beszélt: a belvárost karéjszerűen fogják körbe a volt józsefvárosi piachoz hasonló barnamezős területek, ahol az ingatlanok értéke is alacsonyabb, és mindenképpen megoldást kell találni ezek hasznosítására. 

Az LMP bevinné a 8-ba a múzeumokat

REHABILITÁCIÓ

E területeket rehabilitálni kell, így javulna a közbiztonság, és nőne az ingatlanok értéke is. Az LMP budapesti programja külön fejezetben foglalkozik ezzel a kérdéssel – tette hozzá Csárdi Antal. 

Jakabfy Tamás, az LMP VIII. kerületi polgármesterjelöltje szerint a régi józsefvárosi pályaudvar, későbbi piac területe 26 hektár "elsőrangú fejlesztési terület", amely tökéletes egy nagyobb állami beruházásra. Emlékeztetett arra: a terület egy részén épül a holokauszt gyermekáldozatainak emléket állító Sorsok Háza, az Orczy térnél pedig rockmúzeum létesül.  

Mint mondta, a javaslatuk az, hogy a Városliget helyett a régi józsefvárosi pályaudvar területén épüljön meg a múzeumi negyed. Kifejtette: véleményük szerint a Városliget csúcsidőben már most is túlzsúfolt, rossz politikának tartják, hogy ezt tovább növeljék újabb építkezésekkel és turistákat vonzó létesítményekkel. 

DESZTINÁCIÓ FEJLESZTÉS

Jakabfy Tamás szerint ugyanakkor a belvároshoz legközelebbi, legjobb elhelyezkedésű józsefvárosi fejlesztési területre – a főépítészi iroda véleménye szerint is – be lehetne illeszteni a múzeumi negyed összes intézményét, ami javítaná a környező lepusztult részek fejlesztési lehetőségeit is.  

A politikus elmondása szerint 2013 decembere óta minden testületi ülésre előterjesztést nyújtott be, hogy a kerület kezdjen tárgyalásokat a kormánybiztos hivatalával arról, hogy a múzeumi negyed a józsefvárosi pályaudvar területére kerüljön, ezt azonban a kerület fideszes polgármestere, Kocsis Máté egyszer sem szerepeltette a meghívóban. 

Jakabfy Tamás közölte azt is, hogy a városligeti múzeumi negyedről szóló törvényt mások mellett Vas Imre, a kerület fideszes országgyűlési képviselője nyújtotta be az Országgyűlésnek. Az LMP polgármesterjelöltje szerint a két kormánypárti politikus ebben az ügyben nem a kerület érdekeit nézi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.