E három lényeges pont összefűzésével emlékezett meg Kövér László a Zrínyi Miklós hadvezérnek (1508-1566), valamint a vár 1566-os védőinek emléket állító hagyományos szigetvári Zrínyi-napok záróeseményén: a nyugat már 1566-ban sem segített, de felemelkedtünk, bár az ezer éves államot majdnem sírba taszították a rendszerváltás utáni húsz évben.

1566-ban Zrínyi Miklós két és félezer katonával egy hónapon keresztül állt ellen az I. Szulejmán szultán vezette százezres török sereg ostromának, miközben a várkapitány a társaival együtt az ellenségre rontott, s így a biztos halálba rohant, néhány száz kilométerrel távolabb Miksa császár 80 ezres serege Bécs védelme érdekében tétlenül várakozott. 

Magyarország, népének óriási erőfeszítései révén talpra állt, hogy "ismét csak a feldarabolás, kivéreztetés, kifosztás legyen a sorsa, s újra alávesse magát egy könyörtelen, kultúrájától is idegen birodalomnak" – fűzte hozzá. 

Zrínyi Miklósra emlékezvén, Kövér azt is megjegyezte, hogy az ország politikai vezetői, a rendszerváltás után, két évtized alatt "kis híján sírba lökték az ezeréves magyar államot". A Fidesz-KDNP kormány viszont rendbe tette az ország pénzügyeit, átvállalta az önkormányzatok adósságát, megkezdte a családok kimentését a devizacsapdából, csökkentette a rezsit, növelte a foglalkoztatást, és azon dolgozik, hogy gyarapítsa a nemzeti vagyont, s lassan eljut a bankok elszámoltatásáig is. 

Hangoztatta: a XXI. századi magyar állam feladata, hogy segítse a magyar nemzetet szülőföldjén boldogulni, keresztény értékeiben, nemzeti összetartozásában erősíteni és anyagi erejében gyarapítani, ehhez a mai magyaroknak már nem élet-, hanem munkaáldozatot kell hozniuk.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ha így haladunk,lassan szetté avatják magukat! Hazugok!
világlátó
A török előtti több évtized, de akár csak Dózsa leverése utáni időszak 1526 ig, aztán 1566-ig Magyarországai, mert ugye tudjuk akkoriban három ország voltunk, vajon miért úgy alakúlt? Talán a mai ellenzék szocilibsi ősapák okozták?
Vagy 1849 a világosi fegyverletétel után, aztán az első világháború után, de nyugodtan mondhatjuk a második világháború után mindig talpra állt az ország népe. Hogy voltak Kunbélák, meg Horthymiklósok ? igen volt itt mindenféle hatalmi tébolyban szenvedő, magát országépítő messiásnak tartó néhány akarnok. Az országot mégiscsak az a 10 millió hozta helyre már annyiszor. Zrinyi Miklós a Szigetvári hős és a várvédők , aztán Zrinyi Miklós a dédunoka sem akart király lenni.A korabeli történelmünket a helyén kell kezelni, nem kötelező belegyömöszölni napjaink zaklatott és hamis illúziói közé. A " ...kishíján a sírba lökték az ezer éves államot. " mondat meg aztán az abszurdum . Mert az egymást váltó kormányok Antalltól Orbánig , mind felelősek azért, amit elkövettek, meg azért is, amit elmulasztottak megtenni. Ja igen Horn is,Medgyesi is, Gyurcsány is, és persze Bajnai is. Az egymásra hagyott hagyaték juttatta oda az országot, ahol most tartunk. Mert most hol is tartunk?Hát itt ahol Kövér a törökökről, az MSZP.rőlés a munkaáldozatról beszél. Mi is az a munkaáldozat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.