Az adósságkezelő szerint júliusban is vette a lakosság az állampapírokat, a jegybank szerint viszont eladta – írja az Mfor.hu.

A lap cikkében az olvasható, hogy miközben az Államadósság Kezelő Központ augusztus közepén azt közölte, hogy a lakosságnak szánt állampapírok állománya egy hónap alatt további 80,2 milliárd forinttal nőtt, addig a jegybank szerdai adatsora 41,6 milliárdos csökkenést jelez a háztartásokra vonatkozóan.

Az mfor.hu érdeklődésére az MNB-nél azt közölték, "az ÁKK mint kibocsátó értékpapír-fajtánként tudja bemutatni a forgalomban lévő mennyiséget, arról nincs közvetlenül információja, hogy a kibocsátott értékpapírok ténylegesen kinél vannak. A "lakossági állampapírok" mint értékpapír-kategória állománya növekedhetett júliusban, azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a háztartások tulajdonában ténylegesen lévő állampapírok állománya nőtt, hiszen más szektorok is vásárolhattak a lakosságnak szánt értékpapírokból."

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
Most már egymás zsebéből lopnak. Egyik állami pénzügyi cég nem tudja, mit csinál a másik. Orbán vitéz úr, hogy' is állunk azzal a "vidéki kócerájjal"? Mert a se**nyalók még egy nyilvános budit sem tudnának elvezetni. A miniszterelnök és "jobbkeze" annyit ért a gazdasághoz, mint dakota ló az ugatáshoz. Csak ülnek a székükben, mint egy "rakás szerencsétlenség".
mate03
@nyanya001: Hová-hová?Eltűnt mint a magán nyugdíj pénztárba be fizetett lóvé!
karma1
@Vasárnapiiskolás: Meg az is megeshet, hiszen leteznek csak papiron megvalosult banki ide-oda konyvelesek, hogy meglegyen a balance,...:o))

Mindenesetre az AKK agya vagott, mint a beretva, es gyorsan benyogte, hogy nem is biztos, hogy a haztartasokban kell keresni az allamkotvenyeket, mert azt mas is megvehette...

Fedezet meg mar most sincs szerintem a kotvenyek mogott, hiszen ezzel jatszadozik eltolcsi, miota vallig turkal a devizatartalakban,...

Valoszinu, ezert kell gyorsan uj penzt is nyomatni, mert ezen muvelet kozben johetnek letre nagy vesztesegek, legfeljebb eltolcsi majd "bevallja", hogy elszamoltak magukat, es egyenesen ramutat az Alapkatyvasz azon torvenycikkelyere, hogyha valamilyen financialis hibat kovet el a kormany, (ami anyagi veszteseggel jar az allamhaztartasban), akkor annak potlasara barmikor kivethetnek adot, akar visszamenolegesen is. Ilyen ecceru, es akkor a sok birkamenetes boldogan begetve fizetheti be maga is ezt az uj csodalatos adoformat...

Figyelemeltereles mukodik ezerrel...
Vasárnapiiskolás
@karma1: mert ez az a kincs ani nincs,nem van ,nem volt..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.