A Népszabadság szerint Simicska Lajos megválhat attól a médiaportfóliótól, amiben a Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd rádió és a Class Fm szerepel.

Minderre azért kerülhet sor, mert egy ideje eldurvult az Orbán Viktor és Simicska Lajos közti viszony.Orbán igyekszik kiszorítani a pénzember embereit az államigazgatásból, megkeseríti életét a reklámadóval, és más is nyer jelentős állami tendereket.

A lap informátora szerint a Simicska-Nyerges-birodalomnak kell valamilyen áldozatot hoznia azért, hogy az üzleti-gazdasági oldalon, a fejlesztési-közbeszerzési versenyben, illetve az építőiparban megőrizze pozícióját.

Érdekesség közben, hogy Habony Árpád és a filmügyi biztos, Andrew G. Vajna médiapiaci befektetésekre szeretne koncentrálni. Állítólag Orbán Viktor sem ellenzi az új hatalmi egyensúly kialakítását médiafronton.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a tervezett Nemzeti Kommunikációs Ügynökséget szintén Habony Árpád kapja meg. A tanácsadó költheti majd el a teljes állami hirdetési pénzt, 50 milliárd forintot.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@koszpeko: Ühüm. És, -hogy ne járjon rosszul-, kap pár milliárdnyi támogatást... :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Lám van itt pénz. A média úgy tűnik nem volt megbízható kezekben. Már pedig ha a médiát a centrális erőtér nem birtokolhatja korlátlanul, akkor az erőtérnek van egy ellensúlya, az pedig ebben az orbáni programban, ami akár 20 évet is felölel, teljesen lehetetlen a hatalommegosztás. Évi 50 milliárd arra, hogy minden állampolgár csak előre nézzen, nem kevés pénz. A kormánypropaganda legfőbb őre Herr Göbb... hová beszélek, Habony úr kezében összpontosul./ egy darabig, amíg úgy táncol,,ahogy a gazda fütyül. Bár ekkora pénz és hatalom sajnos előbb mint utóbb azt az érzetet hozza, hogy talán most cseréljünk, most én fütyülök / Lám Simicska Lajos is azt képzelte, ő emelte isteni magasságokba Orbán Viktort, de ugyanígy el is tiporhatja. Ez végzetes kijelentés volt, akár igaz, akár nem. Szulejmán ilyenkor alkalmazta a selyemzsinórt. Ez a " szakma " már csak ilyen.Hogy mi a mi dolgunk? Megrendelni a Magyar Nemzet - et, a Magyar Hirlapot, mindenütt foghatóvá tenni a HIr Tv.-t és olvasni , nézni napestig. Mert a Magyar Nemzet egy és oszthatatlan. Über alles! és kész.
világlátó
Nem állom meg hogy hangot adjak felháborodásomnak. Felugrottam a Tv.elől, ahol éppen Havas műsora megy. Egyszerüen nem értem, hogy teheti meg ez a narcisztikus, egoista, cinikus, köpönyegforgató ember, hogy úgy nyilatkozzon emberekről, ahogy ezt rendszeresen megteszi. Most éppen a fővárosi polgármester jelöltről nyilatkozik elviselhetetlen modorban, stílusban, súlyos zavart okozva asztaltársaságában, akik legszívesebben a föld alá süllyednének szégyenükben. Ez a műsor folyamatosan így meghy. Lehet hogy az ATV.-nek ezzel kell fizetnie fennmaradásáért, de hogy emiatt elveszíti hűséges nézőit az biztos. Tudom, nem kell nézni ezt a műsort. Igazán nem is tudom miért is nézem. Nem minősítem Havas urat, hogy is jönnék én ehhez, de amit művel, az több mint felháborító. A tisztelet és a másik ember tisztességes minősítése az ő számára ismeretlen. Aki ilyen megalázó módon tuid nyilatkozni ország világ előtt egy nálánál sokkal különb emberről annak nem szabad a nyilvánosság elé állnia. Aki mégis ezt megengedi és busás honoráriummal díjazza, maga sem lehet ennél különb.
Egyébként, Dr Falus Ferenc ma reggel felülemelkedett a média általános és összevont sértő megítélésén, kihúzta magát, most mutatta meg valóságos arcát. Remélem ezt Kálmán Olga is, de mindenki más érzékelte és nem süllyednek olyan mélységekbe mint eddig. A médiák szerepe óriási. Percek alatt tönkre tehetnek embereket, olyanokat is, akik egyébként morális fölényben vannak. Ugyanakkor felemelhetnek embereket a semmiből és népvezért kreálnak belőlük. A média így válik nagyhatalommá és óriási veszéllyé egy országban , Európában , a világban. A médiák tisztessége mára csak pénzkérdés. Riportereik pedig eszközök, akik feladják tisztességüket, emberségüket, mert csak így maradhatnak eszközök. Sajnálom hogy Havas Henrik modortalansága , durvasága, brutális múűsorvezetése kihozta ezt a kemény hangot belőlem, de úgy éreztem a média hatalmának veszélyére fel kell hívnom mindazok figyelmét, akik értik mit akarok mondani.
Törölt felhasználó
Egy habony áltral irányított médiabirodalom az maga mátrix...
bencemacska
@világlátó: Köszönöm, helyettem is elmondtad.
Nekem már nincs elég erőm, ahhoz, hogy erősen, de nyomdafestéket tűrően leírjam!!!
Cukkini
Hátadon nehéz terheket cipelő szegény Magyar. Mit tippelő sorsodnak derekán,
s igazán hol leled meg könnyű utad, melyben nem térít el egy végzetes kanyar?
Mellé formált, kettévált ízlésetek ízléstelenül, meztelenül ízléses? Üléses helyeken nekem nem érdekem a fekvőhelyzet.
Éljen az erős Magyar Nemzet!
Vadlaci
A magyar nemzetet kizárólag orbán vitya - mondjuk atomreaktorért- , esetleg tömjén zsóti adhatja el. Elárulni és csak a ballibentő gyurcsánybajnai tudja - legalábbis a fidesz szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.