Ma terjesztették elő azt a törvényt, ami lehetővé teszi a Magyar Fejlesztési Bank számára, hogy gázbizniszbe fogjon.

A kormányszóvivő közleménye szerint az MFB Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő MFB Földgázkereskedő Zrt. megalapításával olyan állami érdekeltségű földgázkereskedő jön létre, amely további kereskedelmi földgázkészletek megvásárlásához nyújt finanszírozási hátteret. Ezzel a lépéssel Magyarország tovább tudja növelni a rendelkezésére álló földgázkészleteket. A földgázkereskedő társaság 100 millió forintos induló alaptőkével kezdi meg működését. A gázellátás biztonsága mellett az állami vagyon szempontjából ez a társaság értékteremtő és jövedelmező vállalkozás – közölte Kurucz Éva. 

Sajtóhíreket cáfolva, a kormányszóvívő azt állítja, hogy  a biztonsági gázkészlet nagysága az előírásoknak megfelelő, a tárolók feltöltése folyamatos; az eddig betárolt földgázmennyiség már most az előző tél teljes lakossági fogyasztásának másfélszerese.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
Ha a hülye komolyan veszi magát az katasztrófához vezet
joopapa
Kedves Éva nem a sajtóhíreket kell cáfolni hanem a sajtónak nyilatkozó szakértőt kell megcáfolni! De én személy szerint a sajtónak jobban hiszek mint maguknak szófosoknak :-))) Kivétel a fityesz média!!!
bundi
Kíváncsi vagyok ezt melyik polihisztor fogja vezetni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.