Ahogy az várható volt Eva Rezesova – csütörtökön 9 évre, közlekedési bűncselekmény miatt elítélt szlovák nő – kezdeményezi áthelyezését szlovák börtönbe – írja a HVG riportjában.

Novák Péter, Rezesova ügyvédje elmondta, hogy hazájában, Szlovákiában szeretné ügyfele letölteni a büntetését, hogy két kisgyermeke közelében lehessen és könnyebben tudják tartani a kapcsolatot.  

Kettő engedélyt kell megszereznie ehhez Rezesovának, egyrészt Magyarországét, amit az illetékes Igazságügyi Minisztérium attól tesz függővé, hogy „szolgálja-e beilleszkedését a társadalomba”, másrészt a szlovákok engedélye szükséges, ami nyilvánvalóan megkap Meciar közlekedési miniszterének, Szlovákia második leggazdagabb családjának a utóda. Ráadásul a szlovák konzul is támogatója, hiszen nem sok szlovák állampolgár ellen végigvitt eljárást ülnek végig, ahogy az ő tette, Rezesova – a négyes halálesetet követelő autóbaleset okozója – tárgyalásának esetében. 

A HVG rákérdezett a konzulnál, hogy volt-e még olyan ügy, amit végigkövetett, de elutasította a nyilatkozatot: „Ezúton tájékoztatom arról, hogy a konzul hatásköre a médiával való kommunikációra nem terjed ki. A feltett kérdésekkel megkeresheti a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériumát" – zárul a Rezesova-ügy folytatásának a beszámolója.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ott is a gazdagok kormánya uralkodik. Összezárnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@1magyar: így igaz! ahogy az egész világon!
Omarion Nebula
Haza küldik mint a baltást azt majd ezt is kiengedik...
Dr. Felipe
A baltás sem úgy szökött meg hanem kiadtuk, az ír gázolót is úgy adtuk ki, ezt a négyszeres gyilkost is kiadjuk. Majd vesznek a szlovákok kamu "kvesztor"-papírt.:)
Bercifiu
Várható volt, hogy haza akar menni a a hülye picsa. Szinte biztos, hogy engedik is.
Majd küldenek a Szlovákok egy képeslapot a gyászoló családnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.