Siófokon fél nap alatt három hónapnyi csapadék hullott, több ház lakhatatlanná vált – mondta Balázs Árpád polgármester az MTI-nek.

A szombatról vasárnapra virradó éjszakán mintegy 100 milliméternyi, majd vasárnap délelőtt további 40 milliméternyi csapadék hullott Siófokra. Ennek következtében a déli városrészen, az Arany- és az Ezüstparton több utca is víz alá került, a víz több helyen betört a pincékbe, mélygarázsokba, műhelyekbe.

Siófokon több ház lakhatatlanná vált

A polgármester közlése szerint eddig 15 ingatlan vált lakhatatlanná, a víz mintegy 150 további ingatlant veszélyeztetett közvetlenül, ezért Balázs Árpád arra kéri a siófoki nyaralótulajdonosokat, mindenki ellenőrizze, amint lehetősége adódik, van-e tennivalója a további kárelhárítás érdekében ingatlanja körül.

Szükségszállásként a város közelmúltban felújított hajléktalanszállóját nyitották meg, de ha kell, a városi rendőrkapitányság által a készenléti rendőrség számára biztosított helyiségeket is megnyitják. Eddig hét ember elhelyezését kellett megoldani – mondta a polgármester.

A talaj telített, a Balaton vízállása rekordmagasságú, és a Sió-csatornán történő vízeresztés miatt sem lehet számítani a víz elszivárgására az érintett térségben – tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gemüs52
Orbán előkészítette már a gumicsizmáját !?
Citromka
@Gemüs52: Aszonta orbán, felkészült. De mint tudjuk, az is hazugság, amit kérdez.
nyanya001
Zalában is kritikus a helyzet !
Van, ahol mellkasig ér a víz ! :((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.