2,5 százalékkal nőnek jövőre a nyugdíjak a költségvetési tervek szerint, ez az átlagnyugdíjnál csaknem 3 ezer forintos növelést jelent. A Népszabadság által megszerzett tervek alapján a közszférában még jobban nőhetnek a keresetek, és még többen dolgozhatnak az államnak, mint idén. Most egy átlagnyugdíj kicsivel több 100 ezer forintnál, ezért az emeléssel az átlagos járandóság 103 ezer forintra nőhet. A megszerzett számokból az is kiolvasható, hogy a közszférában ennél magasabb, 3,7 százalékos béremeléssel kalkulál a kabinet (a tanárok béremelése folytatódik), de a bértömeg közel 5 százalékkal nő. Ez pedig azt sejteti, hogy a közszférában többen fognak dolgozni az ideinél – de hogy még több közmunkás lesz-e, vagy a minisztériumokban dolgoznak-e többen, a tervezési köriratból nem látszik.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Manyup pénzek? Egyéni számlák? Azokkal mivan?
KERKA
Saját maguknak vajon mennyit emelnek ezek a gerinctelen szavazógépek???
Az őszi gázáremelés már most elviszi azt a pénzt amit még meg se kapnak a nyugdíjasok.
Nyazsgem
m.macskosz
@nemkati: Most vettem a Sparban 50%-os leárazású Tolle 2,8%-os tejet ma jár le a szavatossága: fél áron 174,-HUF. (Eredeti ár 348,-Ft/lityi.)
Majdnem ennyiért vettem Sangriát a múlt héten! (366,-Ft/l) (1,5 l akciósan 550,-Ft)
kukac50
A 29 ezer forintos nyugdíjaknál nem jön ki az átlag 3 ezer forint csak 5 nyugdíjasnál együtt.
Egyedül álló özvegyek ebből éljenek, fűtsenek számlát fizessenek gyógyszert vegyenek és még enni is kellene Nekik. Ez már a Fideszes Népirtás.
sentinel216
Na és a rezsicsökkentés??? Az havi plusz 150 Ft. Persze, ha Putyin testvér is úgy adja a gázt - olajat, mint eddig.
bencemacska
Felénk a legolcsóbb tej 199 Ft/l, de 10 órakor már nincs! Utána elfogy a 250 Ft körüli, a délután jövőknek már csak 300 fölött marad!
A mélymagyaroknál (Coop) már egy hónappal ezelőtt is csak 3oo felett volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.