Navracsics Tibornak erős idegekre lesz szüksége az október végi meghallgatásán,  mert már most erős ellenállás mutatkozik jelölésével szemben – írta a Die Presse című konzervatív osztrák lap az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölt  jelenlegi magyar külgazdasági és külügyminiszterről.

A szerző megjegyzi: a korábbi igazságügyi miniszternek nemcsak a vitatott magyar alkotmányreformot sújtó kritika miatt kell megszenvednie, hanem a neki szánt  biztosi feladat miatt  a hazájában történt "kényes" fejleményekről is állást kell foglalnia, így  az egyetemek önállóságának kilúgozásáról és a diákok röghöz kötésére irányuló tervekről.

A magyar kormánynak a diákok külföldi tanulmányait korlátozni szándékozó törekvései teljesen ellentmondanak az Erasmus-program mobilitást elősegítő filozófiájának  - írta a szerző.  Úgy vélte, Navracsics hasonlóan kritikus kérdéseket várhat a kultúrára vonatkozóan is, hiszen Magyarországon az utóbbi években lecserélték a nem kedvelt színház-, múzeum- és színházigazgatókat, és a kormányzat pénzt csak a kedvezményezettjeinek adott.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A főnöke előkészítette neki a kedves fogadtatást a sok mocskolódással...megérdemli...remélem halálra szivatják.
bundi
Hát kíváncsian várom mit fog kamuzni... Mert mint a főnöke ő is azt fogja mondani amit szerinte hallani akarnak tőle...remélem az uniósoknak azért több az eszük mint a magyaroknak és nem dőlnek be a süketelésnek...
Yoda69
Egy ilyen nemzetarulo faszkalap, nem valo semmilyen unios tisztsegre. Csak lejarataja hazankat. Remelem megbuktatjak.
coyote3
Miből gondolta ez a szellemi egytál étel, hogy igazi demokráciákban örülni fognak neki???
human
@bundi: Én is arra gondoltam, hogy vajon hányszor fog elhangozni, hogy "Kérem, a kérdésre válaszoljon!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.