Mindenki számára erkölcsi kötelesség a választási részvétel – mondta az Országgyűlés elnöke a Fidesz balatonkenesei lakossági fórumán szerdán.

Kövér László a devizahitelesek megmentése, a bankok elszámoltatása mellett a rezsicsökkentésre is kitérve közölte: a kormányzat célja, hogy a szolgáltatások területén ne lehessen extraprofitot kivenni az emberek zsebéből.

Az Országgyűlés elnöke az önkormányzati rendszert a rendszerváltás legsikeresebb vívmányának nevezte, melyet 2010-re az akkori kormányzat a működésképtelenség határára sodort. Megjegyezte, a Fidesz-KDNP kormány által indított intézkedések hatására 2014 második negyedévében 3,9 százalékkal nőtt a nemzetgazdaság teljesítménye, és éves szinten 3 százalék körüli növekedést jósolnak a szakemberek.

Kövér László arra is kitért, ma 4 millió 122 ezer ember dolgozik Magyarországon – beleértve a közmunkásokat is –, ez a mutató 22 éve nem volt ilyen magas. Mint mondta, a cél az, hogy a folyamat folytatásaként eljussunk odáig, hogy mindenki, aki dolgozni akar és hajlandó, annak legyen munkája.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) kijelentette, az adósságkonszolidáció során 77 millió forint átvállalásával segítette a kormányzat Balatonkenese városát.

A település jelenlegi vezetője és egyben Fidesz-KDNP színekben induló polgármesterjelöltje tervei közt említette a fiatalok településen tartásának fontosságát, amit "elfogadható árú közművesített telkek" vásárlási lehetőségével támogatnának. Tömör István hozzátette, a helyi munkahelyteremtést a városgondnokság fejlesztésével segítenék, így a szükséges karbantartási-felújítási munkálatokat helyi erőből végeznék el.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Lacikia! Mint ahogy a görénynek nem illik illatról szakelőadást tartani, úgy te se szövegelj erkölcsről, morálról. Az a téma nem a te asztalod!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Köteles komám pofázik nekem itt az erkölcsről...
1magyar
Igaza van! Aki el sem megy, ne reklamáljon!
nezelodo
Mindig elbűvöl, amikor ezek az erkölcsről prédikálnak! Vajon a nagypapa is ilyeneket mondott Iljicsnek amikor találkozott vele? Csak az egykori úttörők a megmondhatói akiknek szakmányban mesélt erről!
tivoli
Szavazás után kapunk erkölcsi bizonyítványt?
pbalage
én nem fogok elmenni, ezzel fogom jelezni a tiltakozásomat,
pedig áprilisban még öltönyt is vettem, mert jót akartam tenni veletek.
tivoli
Kíváncsi lennék, hogy mi történne, ki nyerné meg azt a választást amelyiken állampolgári engedetlenségből senki nem venne részt. Mert jelen állás szerint úgy tűnik, hiába szavaz a szavazó, nem az a végeredmény ami elvárható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.