Két, közösségi tulajdonban lévő nonprofit rezsiszolgáltató cég jöhet létre, ezek struktúrája a jövő év elején körvonalazódhat – közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán az InfoRádió Aréna című műsorában.

Rogán Antal kifejtette: a múlt heti tapolcai Fidesz-KDNP-frakcióülésen döntöttek arról, hogy felhatalmazzák a kormányt egy nonprofit, közösségi tulajdonban lévő rezsiszolgáltató létrehozásáról szóló munka elindítására.

A tanácskozáson úgy határoztak – folytatta –, hogy kétféle ilyen cég álljon majd fel. Az egyikhez azok a területek tartoznának, amelyek eddig inkább piaci szolgáltatások voltak, így elsősorban a gáz, a villamos energia és a távhő, bár utóbbi jellemzően önkormányzati szolgáltatás.

A másik, szintén nonprofit cég azokat a szolgáltatásokat fogná össze, amelyek eddig is leginkább önkormányzatiak voltak, így például a víziközmű-szolgáltatást és a hulladékszállítást – részletezte a terveket a Fidesz frakcióvezetője.

Lehetővé kell tenni, hogy az országban – a lakosság körében – bárki választhassa ezt a két nagy nonprofit társaságot, amelyek gyakorlatilag egyetemes szolgáltatók lennének – hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy a két cég megvásárolná-e a most működő szolgáltatókat, a politikus azt válaszolta: a nonprofit rezsiszolgáltatók ügyében konkrét döntések még nem születtek, először a kormánynak kell vázolnia elképzelését.

"Addig nem akarok semmit megelőlegezni, amíg a részletkérdéseket nem tárgyaljuk át, (...) ez a jövő év tavaszának témája lesz", az említett céges struktúra a következő év elején körvonalazódhat – mondta Rogán Antal.

"Azt szeretnénk, hogy minél kevesebb költséget tudjanak érvényesíteni a fogyasztóval szemben" – közölte a frakcióvezető a Fidesz álláspontját.

Megerősítette: arra is kérték a kormányt, vizsgálja meg, hogy a paksi atomerőmű tudná-e a jelenleginél is olcsóbban adni a villamos energiát az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
1. Olyan nincs, hogy rezsiszoláltató...víz, villany, gáz olyan van de rezsit nem lehet szolgáltatni max befizetni.
2. Ha nem lesz profitja akkor a karbantartási és fejlesztési munkálatok miből mennek majd?
A sok idióta fideszes birkának megint odaböfögtek egy ilyen marhaságot...még el is hiszik, hogy az energiaárak a kormánytól függenek. Csökkent a gáz világpiaci ára 10% al a fidesz meg előadta ezt a saját rezsicsökkentésüknek...gratulálok annak aki ezt bekajálta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Sosem értettem: nonprofit. mivanmivanMIVAN?! Állandóan nullszaldós? Vegetál? Ráfizetéses nem lehet, de profitot sem halmozhat fel? Kampány duma. Nem értem, hogy Matolcsyt ez nem zavarja? Az Eiffel-palace is pénzt hoz majd a konyhára. Milyen hozzáállás ez bibsi létedre Tónikám?
kamazuka
Oké hogy nonprofit,de vajon a dolgozók bére mennyire lesz majd nyílvános.Mert ha nem,akkor szívesen odaűlnék én is a tűz mellé!
Desischado
Ezért van a rezsicsökkentés valójában. Hogy a markukba kaparinthassanak mindent, és onnantól ők szabhassák meg az árakat, ami az onkormi választások után a magán-fidesz kézbe való jutás után, - úgy fel fog menni, hogy pislogni sem tudunk majd! A birkák meg bekajálják, hogy értük van minden. Jól nézünk ki!
kkalman
Tonyó! A karbantartást, a fejlesztést meg majd ti fizetitek saját zsebből.
Hát ezt nem szopja be senki a narancs szemüveget viselő fideszbirkákon kívül.
mate03
@Hellcat: Végre valaki pontosan meg fogalmazta a véleményem!Gratulálok.
folo
Magyar Hon, mint olyan, dúskál a gázban, az olajban, az urán kincsben, a vízi energiában, mint az köztudott szerte a világban, ámen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.