A civilek elleni "politikai koncepciós eljárásnak" tartja az Együtt-PM, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felfüggesztette a norvég civil támogatást szervező Kárpátok Alapítvány adószámát.

Az ellenzéki pártszövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a kabinet fegyverként használja a különböző hatóságokat, hogy a részben norvég pénzekből finanszírozott civil szervezeteket ellehetetlenítse, "mert akadályozzák a demokrácia teljes felszámolásában".

Az Együtt-PM követeli, hogy a kormány "azonnal hagyja abba a civil szervezetek üldözését".

A NAV csütörtök délután az MTI megkeresésére azt közölte: ha a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) megkeresi az adóhatóságot, akkor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elindítja az adószám felfüggesztésének folyamatát. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal pedig így tájékoztatott: a Kehi a Norvég Civil Támogatási Alap keretében Magyarországra érkező pénzek elosztását végző konzorcium mind a négy tagja esetében, beleértve a Kárpátok Alapítványt, kezdeményezte az adószám felfüggesztését, mert a jogszabályokat megsértve nem adták át a kért adatokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.