Össztársadalmi és politikai sunnyogás van, az állam lemondott 2-4 millió szegény emberről, nem tudjuk, ők hogyan kapnak nyugdíjat – mondta Holtzer Péter nyugdíjszakértő a hvg.hu-nak adott interjúban.

A szakértő többek között arról beszélt, hogy 2050-ben már 70 éves nyugdíjkorhatár lesz, hiszen a jelenlegi szabályozás szerint is a következő évtized elejére már 65 évre emelkedik. Eszerint egy ma harmincas évei elején járó magyarnak még nagyjából negyven évet kell dolgoznia.

Számításai szerint 20-30 millió forintot félre kellene tennie annak nyugdíjas korára, aki nem akar alábbadni életszínvonalából és hozzátette, hogy a nyugdíjrendszernek a mai 35-50 évesek a legnagyobb vesztesei.

A 35-50 évesek ugyanis már jó sok járulékot befizettek, viszont aki csak most kezd gondolkodni magáról, és már 50 körül jár, annak sokkal nehezebb lesz összegyűjteni egy megfelelő nyugdíjra valót. A fiatal generáció náluk valamivel jobban járhat, ugyanis még van ideje gondolkodni, és még nagyon keveset tett bele a rendszerbe – mondja Holtzer Péter.

Ami különösen fájdalmas és ijesztő az az, hogy a nyugdíjrendszer, ha továbbra is a jelenlegi logika alapján működik, 2050 körül már sokkal kevesebbet tud majd kipréselni magából, mint manapság. Ez három tényező miatt fog így alakulni: egyre tovább élünk, viszont egyre kevesebb gyerek születik, aki beléphet a munkaerőpiacra.

147 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Kettős állampolgárságért munkaviszony nélkül is ingyen magyar nyugdíj, az itt élők meg dögöljenek meg?! Ezt a rohadt kiba...tt világot ám!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@spu00: tehát megnyugtathatod a mostani40-50-es korosztályt, hogy nyugi már 5 éve a viktor kormányoz erőss kézzel, nem lesz gond, majd jön mr wolf és mindent elintéz...
ja és mi is történt most?kb 4 hónappal az előbbi bejelentés után...
fn.hir24.hu/gazdasag/2014/09/23/varga-mihaly-hatalmas-megszoritast-jelentett-be/
vagy itt...
hvg.hu/itthon/20140922_Orban_alig_birja_visszafogni_magat_mi_joh
de hát te ugye mindenre tudsz magyarázattal szolgálni...vagy nem?
tivoli
Tudnám, hogy a politikusoknak miből fussa évről évre több tiszteletdíjra, ha már annyira pénzszűkében van a haza, hogy nyugdíjra lassan nem is fussa?
bundi
@tivoli: abból az uniós pénzből amit az állampolgárok kontójára vesznek fel?
tivoli
@bundi: Nem lehetne felvenni esetleg a saját kontójukra némi nyugdíj kiegészítést?
bundi
@tivoli: amíg a kétharmad felhatalmazását bírják...?minek?
tivoli
@bundi: Nem egészen úgy van, mert vannak ott 1/3-osok is bőven.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.