Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter pénteken hivatalosan értesítette Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lemond miniszteri megbízatásáról.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium péntek reggeli, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy Navracsics Tibor – akit oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak jelölt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke – az október elsejei európai parlamenti meghallgatásra történő eredményes felkészülése érdekében mond le megbízatásáról.

Twitter-üzenetében Navracsics Tibor péntek reggel azt írta: "Mától kizárólag az európai parlamenti meghallgatásra történő felkészülésre koncentrálok, ezért lemondtam miniszteri megbízatásomról."

Jean-Claude Juncker szeptember 10-én javasolta oktatással, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak Navracsics Tibort.

A brüsszeli testület közleménye szerint a magyar biztos a bizottság kulturális és oktatási, továbbá a foglalkoztatási, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős főigazgatósága és az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat munkájára támaszkodhat majd, emellett ő felel majd a Munkavédelmi és Egészségügyi Ügynökséggel, a szakképzések továbbfejlesztéséért felelős központtal, a munka- és életkörülmények javításán dolgozó alapítvánnyal és az Európai Képzési Alapítvánnyal fenntartott kapcsolatokért.

A biztosjelölti meghallgatások szeptember 29-én kezdődnek és október 7-én zárulnak. Minden meghallgatás három órán át tart majd. Az egyelőre nem végleges európai parlamenti menetrend szerint Navracsics Tibor az EP-szakbizottsági meghallgatását október elsejére, a 18 és 21 óra közötti idősávba ütemezték be.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Amin felhördűltem: Orbán Ráhel viszont szaktanácsot!! ad a Gazdasági minisztériumnál! Ez már pereputtypolitika! Idáig ezt kevesen engedték meg maguknak. Sem Rákos, sem Kádár, sem Antal, sem Horn, sem Medgyessy, sem Gyurcsány, sem Bajnai! CSAK AZ ORBÁN!
Manhattan
Méltán tükrözi az Orbán kormány nemzetközi elismertségét,megítélését ha Navrát elmeszelik, még ebben a semmit mondó súlytalan biztosi státuszban is.
Kényszerből találtak neki egy nemlétező beosztást, mivel minden EU-s ország valamilyen dologért felelős. Hát ennek semmi felelőssége nem lesz, meg dolga se.
Hellcat
@Manhattan: Ez most ugye nem valami vicc? Mert ha ez tényleg igaz akkor ez már tényleg maffia és nem kormány...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.