Ma már London „Cleveland”, vagyis a második legnagyobb magyar város Budapest után a nagyvilágban. Az angol főváros lehagyta Bécset az utóbbi években, de feljövőben van Berlin is. Fogyatkozik ugyanakkor a valaha ugyancsak második helyezettként emlegetett Bukarest magyarsága, az ottaniak, ha tehetik, visszahúzódnak Erdélybe.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Nem vagyok nagy szakértője a témának de abban biztos vagyok,hogy sokkal jobban értek hozzá mint aki otthonról papol és ossza az észt. Először is én 45 évesen jöttem ki Írországba és kihoztam 3 hónap után a családomat és a kutyámat is. Valamikor nem is régen nagyon röghöz kötött voltam de elszakadt egy cérna bennem és azt mondtam idén májusban ,hogy elegem van a Nemzeti Magyarországból mert otthon mindenünk elfogyott , nekem még volt munka helyem és aránylag nem is kerestem keveset de egy fizetésből simán csak éhen halni lehet. A feleségem munka nélküli lett és kapott kemény 30000 ft ot 3 hónapig aztán közölték vele semmi nem jár neki sem segély sem közmunka sem semmi mivel ugye én 73000 ft bejelentett fizetés miatt már 1 gyerekkel kurva jól élek. Szóval jó legyen elmegyek a francba mert úszott volna a lakás meg mindenünk. Szerdán kigondoltam két hét múlva pedig már itt dolgoztam.Mindent eladtunk a hangszereimet a bútorokat,autónkat mindent. Aztán három hónap múlva kijött a feleségem meg a kisgyerek és rá egy hétre a kutyánk is ,megjegyzem csak a kutyus utazása 200000 ft volt de nekünk a mindenünk és nem lehetett otthon hagyni. Sok baromságot olvasok itt kaland vágyról , meg könnyen beszélek mert elhagytam a hazámat stb de... Na és legyen itt a lényeg , az ,hogy itt még egy keresetből is jobban és színvonalasabban élünk mint otthon kettőből. Mivel sokan nincsenek tisztába bizonyos dolgokkal akkor ezt is megemlítem én keveset keresek itt kint de 350 Euró alatt soha sem ( hetente). Itt egy ház bérlése 650 euró havonta viszont z élelmiszerek ára ugyan olyan mint otthon. ( pár kivétel azért van) Nem dolgozom magam halálra , minden órát fizetnek ,viszont dolgozni kell és azzal nincs is baj. Aki azt gondolja kalandvágyból jöttem el annak üzenem , nem is akarok soha többet haza menni mert utálom az egész rendszert , mert elvett tőlem mindent és nyomorba akart dönteni. Lehet szeretni Magyarországot de élni benne nem lehet csak a semmirekellőknek. Gratulálok mindenkinek akit...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@karma1: tegnap, 23:10
Nem biztos, hogy azzal segítesz a barátaidon, ha örökösen azzal szembesíted őket, hogy nekik milyen szar Orbánviktor elnyomása alatt. Az elkeseredett embereket vígasztalni szokás, nem még több szart pakolni a fejükre.
Azt is tudomásul kell venni, hogy Orbánviktor csak egy fogaskerék a nagy gépezetben, nem ő a motorja a mostani káosznak amely a világban (nemcsak Magyarországon) eluralkodott.
karma1
@tivoli: Nem en szembesitem oket, hanem ok panaszkodjak el a bajaikat, es NINCS mivel vigasztalnom oket, mert NINCS jovokep otthon.

Ha az emberek latnak azt, hogy most rengeteg megszoritas van, az igaz, de mondjuk 4 ev mulva ez BIZTOS, hogy a felere csokken, es kozben lehetoseget adnanak az embereknek arra, hogy az igazi termelomunkajukkal segitsek a felemelkedest, akkor mar nem lenne ennyi elvandorlas.
orban szerepere visszaterve: valoban, a gepezet nyekeregve mukodik, de idonkent igencsak ki kell cserelni nehany alkatreszt, ami nem mukodik jol , ugyebar...:o))

Jo lenne, ha Te adnal nekem tanacsot, mit szeretnenek azok hallani, akiknek teljesen kilatastalanna valt az eletuk,...(Ezt egeszen komolyan kerdezem, mert jo par embernek kene megertest, vigaszt nyujtanom, de nincs mit...)

Amikor mondom, hogy fordulj ehhez vagy ahhoz a ceghez, szervezethez segitsegert, akkor csak azt hallom, hogy "bezartak, tonkrement, kivonult az orszagbol, csak interneten keresztul mukodik, felszamoltak, csokkent idoben mukodik, osszevontak, nem tudok elutazni erte a 100 km-rel arrebb levo varosba, stb...", akkor mitol is duborog a magyar gazdasag?
tivoli
@karma1: ma, 10:56
Derűre ború
Rossz után csak jobb lehet
Segíts magadon, az Isten is megsegít
Úgy még sose volt, hogy valahogy ne lett volna
Olyan rossz nincs, hogy valakinek jó ne lenne
... meg ilyesmi közhelyekkel lehetne vigasztalni.
De főleg optimista szemlélettel.

Mást nem tudok tanácsolni, mert a nagy globalizálás csoportosítja át az emberek életlehetőségeit. Így lett európaunió is, a nagy multi cégek gazdasági előnyeit elősegítendő. S ezt nem Orbánviktor intézte így, mert ő még kisiskolás volt amikor emberek milliói tüntettek ellene a világ minden pontján. Amikor a magyarok még tapsikoltak, hogy de jó lesz nekünk, ha...
karma1
@tivoli: Nyuszika, kozhelyekkel, sztereotipiakkal tele van a padlas, a puttonyuk es a padlas is,...

Raadasul, akik engem ismernek, azok tudjak, hogy ilyen lapos kozhelyeket en az eletben nem mondtam, mert ez nem vigasz, csak felszinesseg. Tolem mindig kreativitast vartak el es kaptak is... Szoval, koszi, de ez nem eleg...

A multik pedig nem feltetlenul rosszak, mondjuk a sarki Pista bacsi Vegyeskereskedese soha nem fogja tudni kiszolgalni mondjuk az ujpalotai lakotelep 60 ezer lakojat, Kellenek a multik, de a helyi termelokkel, beszallitokkal osszefogva, amennyi arut be tudnanak szerezni helyben, azt mind helyben kene, igy a kistermelok sem halnanak ehen. Emellett pedig behozhatjak az olcsobb tomegarut, amire szinten van igeny,...

Szoval, meg egyszer koszi,... En most elteszem magam holnapra, mert meloznom kell., sziuska...:o))
tivoli
@karma1: "... meg ilyesmi közhelyekkel lehetne vigasztalni."
Ez is ott van, ha észrevennéd. :-))
A papok is ezt nyomják a templomban, minél többet szenvedsz ezen a földön, annál jobb lesz a másvilágon.

Kreativitás nem ott kezdődik, hogy szidom a magyar kormányt, s annak rémtetteit. Ez csak sebekben vájkálás és nem gyógymód.

A multikon nem a kereskedőket értettem, hanem a gyártókat, akik a világot terítik egyetemesen a saját termékeikkel, eszi-nem eszi nem kap mást alapon. Ha utána nézel, az összes ujjad bőven elég összeszámolni, hogy kik a világ gazdasági irányítói.

Jó pihenést kívánok és szép álmokat. Pusszantalak!
Csizmás Kond
@karma1: Csupa élvezet veled társalogni, nincs az a beírásod ahová ne szúrnál ne egy két butaságot...:))
Azt fejtegeted, hogy a nemzet azért hal ki mert elöregszik meghogy ebben a fene nagy bizonytalanságban meg nyomorba a utya sem akar szülni...
Kedves kslány ha ezek az elméleteid igazak lennének már sok ország, pl Korea Kína, oroszország Mexikó Argentína Venezuela stbi perceken belül el kéne tűnjön.
Az sem iogaz, hogy az emberek nem akarnak szülni, ugyanis harminc év alatt majdnem megkétszereződött a föld lakóssága...és egyikünk se ufószekérrel érkezett hanem födi anya szülte.
A nemzetek azért halnak ki mert a polgárai kényelemből, gyávaságból, haszonból vagy akármiből feladják. Erről ennyit.
Elhiszem, hogy az itteni életedet nagyban befolyásolták az akkori események, ezért a mostani látásmódod annak is köszönhető, viszont azt sehogy sem értem, hogy mi a Bajod Orbánnal akit csak a tv-ből ismersz ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.