Az ombudsmani hivatal bocsánatkérését várja Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere a tűcsereprogrammal összefüggő levelezés ügyében. Az alapjogi biztos elmarasztalta a tűcsereprogram megszüntetését. Kocsis Máté, a VIII. kerületi polgármestere koncepciós eljárással rágalmazza az ombudsmant, mert az konzultált a TASZ-szal.

Székely László alapjogi biztos szerdán nyilvánosságra került jelentésében azt állapította meg, hogy a tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő. Pénteken a Magyar Nemzet birtokába került levelezés alapján azt írta, hogy a biztosi hivatal előre egyeztetett a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezettel, hogy mikor kerüljön nyilvánosságra a jelentés. 

Kocsis vasárnap megnyitotta a Kálvária teret, ahol elmondta az újságíróknak, hogy a hivatal elfogultan együttműködött a szervezettel és a levelezésből kiderült, már megvolt az ítélet, amikor az önkormányzatot még meg sem kérdezték, emiatt megrendült a bizalma az ombudsmani hivatalban. 

A kormánypárti politikus szerint Székely László alapjogi biztosnak nagyon komoly felelőssége van a történtekben, mert ő vezeti a hivatalt. Ha nem tudta mi folyik a háta mögött, vagyis hogy a dolgozók egy része régi kapcsolatait, ismeretségeit ilyen módon felhasználja és teljesen jogszerűtlenül önkormányzatok ellen fordítja politikai kampányok idején, akkor az a baj, ha pedig tudott róla, akkor az a baj.  „Bocsánatot kellene kérniük” – emelte ki Kocsis Máté. 

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter elővetítette, hogy amennyiben beigazolódik a levélváltás valódisága, Szélyenek azonnal távoznia kell a biztosi pozíciójából.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Neki kellene az ombudsmanntól bocsánatot kérni, de izibe.
Ezt az "ombuc manót" már a Fidesz nevezte ki mindenki megkérdezése nélkül, és egyszer mondott egy halvány "talánt", akkor rögtön le kell mondatni. No a lemeondást nem ő, hanem a lézer követeli!!!
De hogy jutott a Magyar Nemzethez a hivatal belső levelezése?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@bretagne: De az elmúlt napokban már kezdett a MN néha-néha ellentmondani a kormánynak!
Korán reménykedtem?
bretagne
@bencemacska: Azt hiszem igen. De lehet, hogy így marad. Jó lenne!
Desischado
Érdekes, amint ellent kezd mondani, és nem viselkedik hű pártkatona módjára, egyből le kell mondati! kocsiska meg előbb nézzen már szét a saját háza táján, ott söprögessen, és kérjen elnézést! Volna miért bőven!
tivoli
@Desischado: ma, 11:08
Ez a dolgok természetéből adódik. Ha már nem hű pártkatona, akkor árulónak számít, s nem érdemli azt a posztot amit a hű pártkatonaként kapott.
Mi lenne, ha mindenki azt csinálna amit akar?
Fradigege
Ez telepakolta a hivatalát cuki-muki kiscsajokkal. Ott orgazmálnak. Mindenféle státuszokat kitalált ilyen fiatal ribiknek. Hiteltelen hímringyó. Milyen bocsánatot. Bocsika Máté fiú! Júúúúj, de jól nézel ki, te kis köcsög! Hol egy esernyő. Felküldeném neki és kinyitnám! Hülye gyerek. Bocsika, bocsika!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.