Közel 50 millió forintot kapott L. Simon Lászlóval kapcsolatba hozható cég, amely a Nemzeti Kulturális Alaptól kapott megbízást egy könyv kiadására – írja a Népszabadság, amely szerint ez az összeg kiugróan magas.

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Nonprofit kft. tulajdonosával hozható kapcsolatba L. Simon, ez a cég kapta meg augusztusban azt a 46 millió forintos megrendelést egy könyvre, amely bemutat 300 múzeumot és kiállítóhelyet, képekkel gazdagon illusztrálva, magyar és angol nyelven. A Népszabadság és könyvkiadói információk szerint ez az összeg kiugróan magas egy ilyen kiadvány elkészítésére, kiadására. 

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet mindkét intézményi tulajdonosával szoros kapcsolatban állt korábban L. Simon: a Magyar Írószövetségnek éveken át egyik vezetője volt, a Szépirodalmi Figyelő Alapítvány lapjának, a Szépirodalmi Figyelőnek pedig ő volt az első főszerkesztője. Továbbá tavaly december óta érdekelt a cégben az Ifjúsági Médiakultúráért Alapítvány is, amelyet L. Simon kabinetfőnökének egykori üzlettársa képvisel.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Oké! Végtére ki kell stafírozni a cimborákat is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.