Az MSZP budapesti elnöke szerint súlyos károkat szenvedett el az elmúlt négy évben Budapest, és ezeket az intézkedéseket mind támogatta az a 14 fideszes kerületi polgármester, aki parlamenti képviselő is volt. Kunhalmi Ágnes hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, október 12-én a főváros lesz Fidesz Achilles-sarka.

Az ellenzéki politikus Fidesz-KDNP-s városvezetőknek rótta fel az iskolák, a kórházak államosítását, a főváros költségvetésének megfelezését, a BKV finanszírozásának nehézségeit. Véleménye szerint az emberek országban tapasztalható elszegényedése elérte a fővárost is, a budapestieket is sújtsa az egykulcsos jövedelemadó, a 27 százalékos áfa.

Kifogásolta, hogy csak olyan beruházásokat adtak át, amelyeket a baloldali városvezetés hagyott hátra 2010-ben, a 3-as metró pedig végstádiumban van.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, a Budapestet sújtó intézkedések az ország egészére hatással vannak. Mint mondta, ami ma a fővárosban elvész, az holnap az egész országban hiányozni fog.

Sajtóhírekre hivatkozva azt kérdezte, mire kérik a fideszes önkormányzati képviselőjelöltek, polgármesterjelöltek, illetve Tarlós István főpolgármester a felhatalmazást Budapesten, ha a miniszterelnök már most megüzente, hogy meg kívánja szüntetni a kerületeket.

Felidézte, hogy tavasszal, amikor több baloldali voks született a fővárosban, megváltoztatták a választási törvényt. Úgy értékelte, hogy amit Orbán Viktor miniszterelnök nem ért és nem tud uralni, arra mindig hoz egy törvényt kétharmaddal. Most is azt mondja, hogy ez így nem lesz jó, ha még mindig többségben lesznek a változást akarók Budapesten, megszüntetheti a kerületek önállóságát, helytartókat, vagyis politikai strómanokat fog kinevezni – közölte Kunhalmi Ágnes.

A szocialista politikus elmondta, a Fidesz csak az erőből ért, a főváros tavasszal már erőt mutatott, a október 12-én is a főváros lesz a Fidesz Achilles-sarka

Falus Ferenc baloldali főpolgármester-jelölt visszalépését firtató kérdésekre az MSZP budapesti elnöke nem tartotta elképzelhetőnek, hogy visszalép a jelöltjük. Egy másik kérdésre, hogy Magyar György független és Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje visszalép-e Falus Ferenc javára, Kunhalmi Ágnes azt mondta, örömmel vennék, ha más pártok jelöltjei visszalépnének. Elismerte, hogy folynak informális tárgyalások a pártok között az önkormányzati választásról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.