Közpénzek kampánycélú felhasználásával vádolta meg Oláh Lajos, Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozó független parlamenti képviselő a Fideszt pártja hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesznek nem volt elég, hogy a saját elképzelésére formálta a fővárosi választási rendszert, ezért a kormánypárt intenzív kampányba kezdett, amelyet nagyon sok esetben az adófizetők pénzéből fizet – mondta a politikus.

Oláh Lajos úgy fogalmazott: nincs olyan fideszes jelölt, aki a közpénzeket ne saját kampányára fordítaná, „hatalmas talicskákkal kitolva az önkormányzattól".

Hangsúlyozta, hogy a választás után minden gyanús kampányköltést megvizsgálnak, és megteszik a szükséges feljelentéseket, addig pedig bejelentést tesznek az Állami Számvevőszéknél.

A képviselő bírálta, hogy Pécs fideszes polgármestere hétfőn programot hirdetett a közmédiában. Hozzátette: nem csodálkozik, mert a közmédiában „ellenzéki politikust legszívesebben csak negatív konnotációban szeretnék megemlíteni".

A párt XVII. kerületi polgármester-jelöltje, Gy. Németh Erzsébet arról beszélt, hogy a kampányban a kormánypárti politikusok a fél, egy vagy két évvel ezelőtt átadott beruházásokat újra átadják. Példaként említette a Várkert Bazárt, hozzátéve, Tarlós István főpolgármester is elismerte, hogy a Budai várban „semmi nem történt". Hangsúlyozta, hogy sok kerületben sem a Fővárosi Önkormányzat, sem a kerületi önkormányzatok nem helyezték ki azokat a „kalodákat", amelyekre a pártok vagy a civil szervezetek kitehetnék saját plakátjaikat. Hangsúlyozta, hogy a XVII. kerületben csak olyan hirdetési felület van, amelyet a Fidesz kibérelt.

A X. kerületben induló Élő Norbert azt mondta, hogy a kormánypártok Kőbányán körülbelül 30-40 millió forintnyi hirdetést tettek ki.

„Hogy honnan fizetik ezt nem tudom" – tette hozzá.

A XV. kerületi polgármester-jelölt Hajdú László azt mondta, hogy választókerületében civil szervezetek nevében zajlanak olyan programok, amelyeken a jelenlegi fideszes polgármester vagy pedig a kormánypárti polgármester-jelölt mond beszédeket.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Ez sem hír- minden párt az emberek adójából tartja fenn magát, tehát abból kampányol. Majd ha a tagdíjakból fedezik a kiadásaikat, meg adományokból majd akkor lehet számonkérni
Yoda69
Csak mint tetteka azt korabban is. A fideSS a csalastol sem riad vissza.
Ennel mocskossabb part nem volt eddig Magyarorszagon.
nemkati
Pedig milyen egyszerűen meg lehetne ezt oldani: olyan törvényt kellene hozni, hogyy kampányidőszkban a kormánynak nem jelenhet meg sehol semilyen hirdetése.
pbalage
ezt egyébként sokan tudják, de aki nem tudja, az meg se hallja, mert pl. a közmunkából nem telik neki normális hírekre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.