Nemcsak helyben lesz jelentősége annak, ami október 12-én fog történni az urnáknál, mert az összesített önkormányzati választási eredmények 1990 óta mindig kirajzolták az adott pillanatban érzékelhető országos politikai erőviszonyokat – mondta Kövér László hétfőn Szécsényben.

Az Országgyűlés elnöke a Nógrád megyei városban tartott Fidesz-kampányrendezvényen példaként hozta fel, hogy 1990 őszén az önkormányzati választásokon lehetett látni, hogy az Antall József vezette MDF-es koalíció el fogja veszíteni az 1994-es választásokat is, 2006-ban pedig az őszödi beszéd árnyékában az önkormányzati választásokon elért, elsöprőnek is mondható fideszes győzelem előrevetítette a 2010-es országos fordulatot.

Kövér László a főtéren mintegy 150 ember előtt arról is beszélt, hogy a kormány és a parlament 464 milliós adósságból váltotta ki Szécsény önkormányzatát, az adósságkiváltás országosan meghaladta az 1200 milliárd forintot, és jó néhány településen "új virágkort" eredményezett, visszaidézve az 1990 utáni első ciklust.

Kövér: országos jelentősége is lesz az októberi választásnak

"Ha csak ez az egyetlen eredményünk lenne, vagyis hogy az önkormányzatokat sikerült a bajból kimenteni, akkor egy önkormányzati választás küszöbén már elég érvet hoztunk volna fel amellett, hogy miért érdemes továbbra is bizalmat szavazni a Fidesz és a KDNP politikájának" – fogalmazott a házelnök, aki kitért ezután a rezsicsökkentés és a devizahitelek ügyében elért eredményekre is.

Mint mondta, a Horn-Kuncze-kormány külföldi cégeknek adta el a magyar gáz- és áramszolgáltatást, garantálva a nyolcszázalékos eszközarányos nyereséget; "onnan jutottunk el oda 2010-re, hogy a magyarok fizették, különösen a jövedelmük arányában, a legmagasabb rezsiköltséget egész Európában". Erre jött rá "az adósságcsapdába való tömeges belezuhanásunk", mindez pedig azzal fenyegetett, hogy az a középréteg "esik térdre", amelyiktől el lehetne várni az ország felvirágoztatását – tette hozzá Kövér László, jelezve, nem véletlen, hogy a rezsicsökkentés politikája az elmúlt négy év legfontosabb eleme volt.

Szólt arról is, hogy a parlament szerdán szavaz arról a törvényjavaslatról, amely arra kötelezi a bankokat, hogy egyenként elszámolva az adósokkal, fizessenek vissza a forint- és devizahiteleseknek összesen ezermilliárd forintra tehető összeget.

Kövér László Szécsényben "a vonakodókat" is a választáson való részvételre kérte, mondván, annak van joga, erkölcsi alapja kritikai véleményt megfogalmazni, aki legalább azt az egy rajta álló döntést meghozta, hogy kire adja voksát egy szabad választáson.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Persze...most hogy írtatok magatokra egy választási törvényt meg elcsaljátok ott ahol tudjátok ilyenkor aktuális leírást ad az erőviszonyokról mi?
aloe
hónapok ota nem voltam...hellcat...nem változtál semmit . tényleg szar lehet neked...
Desischado
Akkor legalább eldől, mi lesz 2018-ban! Kiváncsi vagyok nagyon! Hazudni, hazudni, előre tovább az orbáni káoszba, igaz, köteles?
silber13
@aloe: Persze, hogy nem voltál, mert megtudtad, hogy persona non grata lettéll.. De ne hidd, hogy krokodil könnyeket sírtunk utánad!:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.