Közérdekű adatigénylés során tudta meg az Átlátszó, hogy ki Orbán Viktor legújabb kegyeltje.

A Magyar Fejlesztési Bank 2014-es támogatói szerződései alapján 80 millió forintot kapott Garancsi István a természetjáró programjának megvalósításáért. Ő az utóbbi időkben többször feltűnt Orbán Viktor mellett a felcsúti stadion VIP szektorában. Garancsi szeptemberben felvásárolta az állami megbízásokat sorra nyerő Market Zrt-t is: "a Wing Zrt. eladta a Market Építő Zrt.-ben meglévő 51 százalékos részesedését a Garhartt Invest 2014 Zrt-nek" – írta a Napi.hu. A Garharttot szeptember elején alapította ugyancsak Garancsi, aki a székesfehérvári Videoton fociklub többségi tulajdonosa is.

Több szervezettel is kötött támogatói szerződést a MFB, például 15 millió forintról a Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal. Ebből a támogatásból biztosítják a civil menedzsment képzést és a folyóirat kiadást.

"14,8 millió forintot kapott a Napkelet 2000 Bt. 6-8 éves gyerekek alapfokú oktatási programjára, amelynek keretében a Weiner-Szász Kamarazenekar segít a gyerekek beilleszkedésében, illetve a zenekar koncertjeinek támogatására is fordítanak a pénzből. Mellettük még jutott 8 millió forint a HÁLÓ Közösségi Központ támogatására, illetve a Szépművészeti Múzeum, Múzeum Café című magazinjára 6 millió forint" – írja az Átlátszó.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Egy jóképű milliárdost is prezentálhatnának végre, a magyar nők megelégedettségére... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.