Az Index szerint Kovács Béla, Jobbik EP-képviselő felesége is KGB-s, aki emellett egy japán férfi felesége is, de korábban egy osztrákkal is kötött névházasságot a nő. Kémfilmekbe illő részleteket tárt fel a lap.

Miután Kovács "Kágébéla" Bélát megvádolták kémkedéssel, az Index oknyomozásba fogott: a több hónapig tartó munka eredménye több, mint meglepő. Kovácsot májusban vádolták meg, hogy az Európai Unió intézményei ellen kémkedik. A mentelmi jogának a felfüggesztéséről az EP-képviselők máig nem szavaztak. A kémelhárítás 2009 óta figyelte a Moszkva iránt erősen elkötelezett politikust, aki a magyar titkosszolgálat szerint konspiratív módon bonyolított le titkos találkozókat orosz diplomatákkal. Ha igaz, amivel gyanúsítják, akkor Kovács szerepe az volt, hogy befolyásoló ügynökként segítse az orosz érdekeket.

A vádakat követően Kovács így nyilatkozott: „Soha nem voltam sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működtem velük együtt és megkeresés sem volt a részükről" – akkor arról is beszélt, hogy felesége sem dolgozott a KGB-nek.

Most viszont kiderült, hogy Kovács Béla és felesége múltjában olyan titkos momentumok vannak, amelyek szerint a szovjet titkosszolgálat, az Állambiztonsági Bizottság, vagyis a KGB a közös pont életükben. Kovács Béla nevelőszülei Japánba, a magyar nagykövetségre mentek dolgozni a hetvenes években, fiúkkal, Bélával együtt, aki ott járt gimnáziumba, majd egyetemre. A nála hét évvel idősebb barátnője, akkor atyai kérdésre, hogy hol ismerkedtek meg, azt a választ adta, hogy az iskolában, bár Kovács Béla később egy romantikus véletlent mesélt ugyanerről az első találkozásról, miszerint egy hajóúton ismerkedtek meg, amikor egy adminisztrációs hiba miatt ugyanabba a kabinba szólt a jegyük.

Újabb titkok derültek ki Kovács Béla múltjáról

Az Index kérdésére a nevelőapa elmondta, hogy "nem sokat tudott fia barátnőjéről, mint mondta, csak 1980-ban, hazautazásuk előtt árulta el neki a nagykövetségen dolgozó egyik magyar hírszerző tiszt, hogy valójában mivel is foglalkozik Szvetlana" – írja a lap.

Bár Kovács állítása, hogy jól ismeri a feleségét, kétségesnek tűnik, korábban ugyanis azt mondta, hogy amikor 1986-ban feleségül vette Szvetlánát, már osztrák állampolgár volt, de kicsivel később azt mondta, hogy két évvel házasságuk után, 1988-ban szerzett állampolgárságot Ausztriában.

Az Index újságírója Kovácsnak megmutatott egy 1975-ös japán újságot, amelyben hírt adtak arról, hogy a mostani felesége egy japán férfi boldog felesége lett. Kovács Béla azt állítja, hogy nem tudott felesége japán házasságkötéséről.

Mint kiderült, Szvetlana 1983-ban házasságot kötött egy osztrákkal is, s attól kezdve Szvetlan Schön néven járt-kelt a világban. A férfi kelet-európai nőkkel több névházasságot kötött, természetesen pénzért. Miután Szvetlana megkapta az állampolgárságot el is váltak.

A hírportál által meghallgatott tanúk és a Kovácsék történetében résztvevők nyilatkozatai alapján egyértelműsíthető Kovács feleségének KGB-s kötődése – állítja a lap.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Ez csak a jéghegy csúcsa.

A rosszabbik képes bárkivel összeállni, aki előre mozdítja a pártot..

Van közöttük:

- gyilkos (már leülte)
- pornó színész
- adócsaló - cégeltüntető
- ügynök

..szép kis csürhe mondhatom..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@pbalage: Írod:
"ezt írta Kovács Béla a facebookjára:

"Amikor az európai parlamenti választások derekán megindult ellenem a támadó gőzhenger, és a magyarországi politikai fősodorban és médiában minden voltam, csak akasztott ember nem, már szembesülhettem azzal, hogy ebben az elembertelenedett világban a magánélet szentsége sem számít.""

Nem tudom sajnálni a Bélát, mert éppen ők azok akik a nekik nem tetszők adatait (mint lakcím, telefonszám) nyilvánosságra hozzák weboldalaikon.
Törölt felhasználó
@F_Viktor: Amúgy az is egy érdekes pont a fidesz-jobbik oroszbarátságában, ahol az orosz fél a jobboldali radikalizálódást pártolja, hogy nem tiltották még le a kurucz infót.

Matolcsy egyik napról a másikra kitalálta, hogy az online szerencsejátékot megszüneteti. 1 hét alatt le lett tiltva minden ilyen oldal... Évekig nyomták ezt a hazugságot, hogy külföldi szerveren van és nem lehet letiltani. Ez egy nagy kamu volt, mint látszik is a külföldi szerencsejáték oldalak letiltásánál is. Amúgy technikailag meg ez nem feltétel kérdése, hanem jogé. Technikailag ez annyi hogy már a BIX-rn azaz a magyarországi internet gerinchálózaton letiltják. Jogilag meg a kérdés, hogy megtehetik-e. De nem tettek meg

Szóval az oroszok zsebében vagyunk ez a két párt ma az első kettő népszerűség szerint a mai választási rendszerben meg 4/5...:(
mate03
@ziziplanet: Arany apám! Ezt hívják,politikának,minden aljasságot elkövetnek a hatalomért! Az a szomorú,hogy nincs kivétel!
aremy
@bakegya: sírgödör?nem a dög kút tetejére?
bakegya
@aremy: emlékeztetni szeretnélek az első nagybeszólására a A KÖZTEMETŐ 56-OS PARCELLÁJÁBAN AZ ÚJRATEMETÉSEK IDEJÉN...
nálam ez is sírgyalázatos volt már akkor is-hát még az után ahogy az ANTAL BETEGÁGYÁIG TOLAKODOTT ÉS A HORN KORHÁZI ÁGYA ALATT IS KOTORÁSZOTT A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKKOVÁCSOLÁSA ÉRDEKÉBEN...na ez nálam a legalja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.