Kinevezte Áder János államfő külgazdasági és külügyminiszterré Szijjártó Pétert, aki szerdán teheti le a parlamentben a miniszteri esküt. A kinevezés a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. Szijjártó Pétert szeptember 23-i hatállyal nevezte ki tárcavezetővé a köztársasági elnök.

Az Országgyűlés honlapján kedden közzétett tájékoztató szerint az új miniszter a szerdai plenáris ülésen, közvetlenül a napirend elfogadása után teheti le az esküt.

Az Országgyűlés négy szakbizottsága, a külügyi, az európai ügyi, a gazdasági, valamint a nemzeti összetartozás bizottsága szombaton hallgatta meg Szijjártó Pétert, és támogatta miniszteri kinevezését.

A politikus a meghallgatáson azt mondta: a magyar külpolitikát meg kell újítani az új világrend követelményeinek megfelelően, így a külpolitika feladatának a magyar gazdasági érdekek érvényesítésének kell lennie.

Múlt pénteken jelentették be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Szijjártó Pétert, a tárca eddigi parlamenti államtitkárát javasolja külgazdasági és külügyminiszterré kinevezni, miután Navracsics Tibor uniós biztossá jelölése miatt lemondott miniszteri megbízatásáról.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@m.macskosz: azt se támogattam se akkor,se most!-jó kérdéseket én szoktam feltenni...aztán a válaszokat értékelem ...ezhez szoktam kora ifjúságom idején és ez azóta is tart-kisebb-nagyobb zökkenőkkel de tart,még eddig sikerült minden gubanc nélkül megúsznom-de ezek remélem nem fogják megúszni felelősségrevonás és börtön nélkül.
Szimba
Hát akkor ő. Nem mindegy? Egyik fideszes olyan, mint a másik fideszes.
brutus
@Szimba: Zorban az UR !! Csak hogy tisztan lassunk...
Szimba
@brutus: Én tisztán látok. Mindegy kit neveznek ki milyen posztra, lényeg, hogy fideszes. Olyan, mint amikor két vak helyet cserél a moziban. Nagyon elnézést kérek, a hasonlatért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.