Magyarország nemzetközi mércével mérve is versenyképes az egészségiparban, és nemcsak a nagy külföldi cégek jelenléte miatt, hanem azért is, mert lassan felnőnek melléjük a hazai közepes vállalkozások; ez az iparág jól láthatóan "él és mozog" – mondta Orbán Viktor kedden Szolnokon, a helyi televíziónak adott interjújában.

A kormányfő – aki ezt megelőzően a városban a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártórészlegének avatásán vett részt – arról beszélt, hogy a gazdaságfejlesztésben 15 évvel ezelőtt azt tartották korszerűnek, hogy a gazdaság szerkezetét a szolgáltatások irányába kell eltolni. A gazdasági válság okán azonban kiderült, ha "ezt a módszert követjük", a gazdaság sérülékennyé válik, mert a válsággal visszaesik a kereslet, a szolgáltató szektor nagy része megáll – tette hozzá.

Orbán: ha így fejlődik a magyar ipar, az első helyet is megszerezhetjük

Ezért – mutatott rá a miniszterelnök – rendelkezni kell olyan ipari termékekkel, amelyek versenyképesek a világpiacon, és amikor kevesebb pénz van az emberek zsebében, akkor is szükség van rájuk. Ilyen termékeknek nevezte a gépjárműveket, a gyógyszereket.

"Erről ritkán szoktunk beszélni, de (...) Európa második legiparosodottabb országa éppen Magyarország, és nagyon jó esélyünk van arra, hogy ennek a választási ciklusnak a végére, tehát 2018-ra az első helyet is megszerezhetjük, ha ilyen ütemben fejlődik a magyar ipar" – mondta Orbán Viktor.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Aszongya ez a Félnótás.."Az EU. második legiparosodottabb országa ,,mi vagyunk"...:) :) :) :) :) :) Ez azért már brutál...:) :) Az 1700 mrd-os megszorítást meg fogjuk fel ajándéknak..:) :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hattorihanna
Szerintem a két kék sapkást már az elszállításához hívták,csak előtte még a felemelt kezű fickó megmutatja a kényszerzubbonyt vityának... :-D
libellle
@coyote3: Az a betegség ami orbánnak van, gyógyithatatlan
aremy
a képet nézve azt sem tudja a vezíír hogy hol van.
Meine Ehre heisst Treue
Fejlődik, hogy ne fejlődne! Visszafelé, az első helyet pedig hátulról kell érteni.
Meine Ehre heisst Treue
@nyanya001: Bizony, bizony, az ország tönkretételében Ludas Mutyi pedig (k@rva sokszor) háromszor veri el a magyar népen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.