Elfogadta a parlament szerdán az elszámolási törvényt, amely alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseiket. Ennek részletszabályait a Magyar Nemzeti Bank állapítja majd meg. A törvény banki kamatmoratóriumot is bevezet legkésőbb 2016 áprilisáig.

A Trócsányi László igazságügyi miniszter által jegyzett jogszabályt 167 igen, egy nem szavazattal, két tartózkodás mellett hagyta jóvá a Ház.

Meg vannak mentve a devizahitelesek

A július elején elfogadott első devizahiteles törvény után ez a második jogszabály, amelyet az Országgyűlés a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban elfogad.

A most megszavazott törvény a fogyasztói hitelek érvénytelen szerződéses rendelkezéseinek alapján szükséges elszámolást szabályozza, mivel az ilyen szerződéses kikötések miatt túlfizetés keletkezett a fogyasztók javára.

A túlfizetést a tőketartozás terhére, előtörlesztésként kell elszámolni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@tivoli: Aki már kifizette, annak nem volt része abban az irtózatos szívatásban, mint ami az utolsó néhány évben zajlott. A 180 forintos végtörlesztők meg örüljenek, mint majom a farkának,
hogy megmenekültek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
@tivoli: Már leírtam itt egyszer. ha egy takarékbetétkönyvet nyitsz ott, akkor 0,1 % kamatot fizetnek. ha lekötöd egy évre akkor 0,3-at. Nálunk valamivel többet, de a Számlanyitási díj, a kezelési költség, a zárlati díj, kamatadó, az EHO, és a tahó nemzetvezető testvér elviszi azt a kicsi "hasznot" is, így lesz kevesebb a pénzed. De mint írtam nemzetünk dicső kormányai ennyit engednek meg a bankoknak. Vajh miért? Sejted? :)
Grafix69
Meg lesz mindenki mentve . A bankok vissza adnak valami pénzt aztán rá kb 3 hónapra forintositják a meglévő hiteleket olyan 350 ft euro árfolyamon amit kitolnak legalább 5 év fizetési kényszerrel , a faszi megnyugszik,hogy a fidesz adott neki valamit aztán rájön ,hogy ugyan annyit fizet vissza mint az elötte lévő szerződésben. Kivan találva, a nép meg megeszi. Szerintem ez lesz.
tivoli
@coyote3: ma, 06:32
Ebből is látszik, hogy nekem hiába beszélsz. :-))
Én azt hiszem, hogy a bankok, meg a nemzetvezető testvér végső soron összedolgozik. Mert amit az utóbbi lever a pénzmosodán, azt ők meg más címen rajtunk. Végső soron mégiscsak a betétes/hiteles jár rosszul. Ki van ez találva.
Talán elmegyek Romániába valamelyik Csányi leányához, ott még jobbak a kondíciók.
miazavalami
@Szimba: Asszem belőled hiányzik az együttérzés művészete. Sajnálom.
Szimba
@miazavalami: Itt írtam, vagy máshol: különbséget kéne tenni devhiteles és devhiteles között. Tényleg nem érzek együtt azokkal, akik pénz befektetésként sorra vették az ingatlanokat - hitelt felvéve - a család minden tagjának. Miért kell ezeket megmenteni mások kárára? Kövezz meg érte, vállalom az álláspontomat.
miazavalami
@Szimba: Nem kövezlek meg érte kisoroszlán. De eddig ezt nem mondtad!
Biztos vannak ilyenek is, de ezeket könnyű kiszűrni. Tegyék meg. De azoktól ne sajnáld akik azért vettek fel, mert beázott a tető, vagy omlott a vakolat, vagy kinőtték a lakást...
És csekélyke bérükből nem tellett arra hogy kijavítsák , kibővítsék...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.