Megjelent a háztartási gépek cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció csütörtöktől elérhető a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 627,1 millió forinttal támogatják a háztartási gépek cseréjét. A vissza nem térítendő pályázati támogatás lehetővé teszi a magyarországi lakhellyel rendelkező nyugdíjas és nagycsaládos magánszemélyeknek, hogy állami támogatással, csökkentett vételáron szerezzék be új, magas energiahatékonyságú hűtő vagy fagyasztó berendezéseiket.

A beruházások megvalósulásával minimum 10 százalékos energia-, vagy 20 kg/év szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni – közölte az NFM. A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vételár 50 százaléka, de A+ kategóriájú gépek esetén maximum 25 000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 35 000 forint gépenként. 

A pályázatok az október 27-e és november 30-a közötti időszakban, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon, továbbá igazolniuk kell, hogy a háztartási nagygép üzembe helyezésének helyszínéül szolgáló ingatlan a tulajdonukban áll. 

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ezt már régen megaszonta vargamisi. Aszonta hogy a hűtőszekrények egyszer csak elromlanak és akkor újat kell venni és akkor felpörög a gazdaság és akkor nagy lesz a jólét és akkor még jobban pörög a gazdaság.

Ilyen egyszerű ez elvtársak, a hűtő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jankó123
Vajon, miért is nem holnaptól igényelhető?
JAJMÁR
@Jankó123: 10:12 Azért, mert a kereskedőknek regisztrálniuk kell, nekik erre van kb. egy hónapjuk! A gépet csak tőlük lehet megvásárolni. Kérdés, hogy lesz a közelben regisztrált kereskedő, mert a szállítási díjat fizetni kell.
Lehet, hogy egyszerűbb keresni egy jó akciót a közelben :)
Jankó123
@JAJMÁR: A választások küszöbén csak egy költői kérdést tettem fel.
JAJMÁR
@Jankó123: 10:26 Nem is véletlen a mostani megjelenés :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.