A kormány tervei szerint 2015. január 1-jén hatályba léphet a fair bankokról, azaz a fogyasztói hitelek szabályozásáról szóló törvény – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Trócsányi László igazságügyi miniszter vállalta, hogy október végére a kabinet elé terjeszti a családokat megvédő és a bankokat is biztos alapokra helyező jogszabály tervezetét – mondta a kormányfő a csütörtök este rögzített rádióinterjúban.

Orbán Viktor a jövő évi költségvetésről szólva azt is kijelentette, hogy kormánya elutasítja a megszorításokat. "Hiába akarják a szocialisták, nem lesznek megszorítások" – mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy Barack Obama amerikai elnök egy New York-i tanácskozáson Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette, a miniszterelnök úgy reagált: "tudomásul vesszük, hogy ez a mondat elhangzott. Ennek a mondatnak mi nem találjuk a ténybeli alapját". Jelezte azt is, Magyarország hivatalos választ adott az amerikai félnek.

Nem kerülhet veszélybe az energiaellátás

Arról is beszélt, hogy Magyarország nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatt a lakosság nem jut hozzá a szükséges energiaellátáshoz.

"Jó ütemben töltjük fel" a földgázkészleteket, "nemsokára elérjük a 60 százalékot, és most ennek az ütemét gyorsítani fogjuk" – mondta a kormányfő, jelezve, hogy erről is tárgyalt a héten Budapesten Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával.

"A következő időszakban nagy mennyiségű gázra lesz szükségünk, amivel tovább tudjuk növelni a betárolt kapacitásokat. Ezt a nagy mennyiséget meg is fogjuk kapni, erről megállapodtam Alekszej Millerrel" – közölte.

Orbán Viktor azt is mondta az interjúban, hogy a mostani magyar külpolitika azt tartja természetesnek, hogy ott, ahol a magyar közösségek autonómiát kérnek, azt meg is kapják.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
1700 Milliárd költségvetési korrekció nem megszorítás. Ahogy az államadósság sem nő és a Forint is 4,5 éve egyre erősebb és nem dúl a korrupció. A kormány nem demagóg, a magyarok pedig intelligens, szabadságszerető nép. Öröm lehet! egy ilyen országban élni, csak tudnám merre van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
Kenyeret és cirkuszt a népnek mondta Néró. Viktor viszont visszaveszi a kenyér és a cirkuszbelépő árát.

Kissebbségi érzéséből fakadó bizonyítási vágy egy területen biztos hogy nemzetközi elismertségre lel. Ilyen "modernkori" diktatúrát még senki nem épített a világban. Nem is tudják mit kezdjenek vele és ezt ő pontosan tudja:) Ugyan már a mai kor fegyvere nem a puska vagy a testi fenyítés, hanem a manipulálás, média, követhetetlenség.. Azok a rendszerek és ideológiák vagy diktátorok amikhez hasonlítgatjuk őt, mind elavultak és más jelenek szülöttei voltak. Ettől félelmetes ez az ember és ezt nem szabad annyival leseperni az asztalról, hogy ez az ember nem 100%-as... Ezt el kell ismerni, hogy tart valami felé, amiben uttőrő és az nem a jogállam, szabadság, hanem annál valami sokkal önzőbb egyéni vágy, ez pedig az elismertség mindenki előtt a világban, mert belülről pontosan olyan kicsi, mint amekkora szabadságharcosnak hiszi magát...

Mert a tiszteletet nem követelni kell, hanem kiérdemelni. Aki pedig igazi szabadságharcos az küzd és a másik szemébe nézve és nem pávatáncolgat.

Én csak egy megvert és lelkizsarolt gyerek felnőttkori bizonyítási vágyát látom benne, amiért őszintén sajnálom, de sokan fizetik meg ennek az árat miközben ők is lelkisérültek lesznek. Úristen a focistadionok mögött is mi húzódhat, kinek és mit akart ezzel bizonyítani, szerintem még jobboldalon bőven kiverte ezzel a biztosítékot...

Önző vágyak hajtják és aki nem vele van az ellene. Azt hiszed Viktor egy amerika nem tud semmit rólad és csak egy nagykövetség jelent ezt-azt néha...Grafológuok, szociológusok, pszichológusok, történészek stb modellek alapján készítenek jellemrajzot és szerintük egy bomba vagy. Ezen azért elgondolkodnék a helyedben!
Yoda69
Orbán: Nem lesznek megszorítások
Orban: Ne azt figyeljek, amit mondok, hanem amit teszek...
Szimba
Azon kijelentése után, miszerint ..."ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok"- (nem olvastam, hogy visszavonta volna) - ki hisz neki? Ja, tudom a fidesz imádók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.