A paksi üzletről szóló parlamenti vitanapon, Szijjártó Péter azzal kezdte a felszólalását, hogy a ukrán események, fegyveres konfliktusok is mutatják, hogy Európa energiaellátása könnyen veszélybe kerülhet – parlamenti beszámoló, sok érdekes véleménnyel a VG.hu-tól.

A mindenkori kormány kötelessége az, hogy úgy garantálja az energiabiztonságot, hogy közben a versenyképességet is biztosítani tudja – mondta az új külügyminiszter. Szijjártó véleménye az, hogy a paksi beruházás garantálja a fenntarthatóságot, a versenyképességet és a biztonságos energiaellátást.

"Ez egy színtiszta üzlet" – zárszavában L. Simon László így nyilatkozott, valamint azt is elmondta, hogy szerinte azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert

"áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél".

Bencsik János, a Fidesz vezérszónoka szerint az atomerőmű élethosszra vetített szén-dioxid-kibocsátása alacsonyabb, mint a napenergiáé.

Az ellenzéki képviselők közül, az MSZP-s Tóth Bertalan a Putyin-paktum miatti eladósodást hozta Paks elleni érvként fel, Szél Bernadett, LMP képviselője Németország és Dánia pozitív példáját hozta fel a szél- és naperőművek mellett, és a paksi beruházás mértéktelenül nagy költségével támadta az atomot. "7500 milliárd forintba fog kerülni a paksi beruházás, ez állítólag 10 ezer munkahely lenne. Azaz egy munkahely 750 millió forintba kerülne. Nem kicsit sok ez?" – tette fel Szél Bernadett a kérdést.

Egy olyan országgal szövetkezünk, amely felrúgja a nemzetközi jogot – mondta a függetleneket képviselő Fodor Gábor. Ez szerinte egy súlyos politikai és morális hiba. Most az orosz gáztól függünk, de ezután az orosz hiteltől is függeni fogunk.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A fitymaszban mindenki ennyire ostoba,vagy csak az első sorban harcolók?:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@kkalman: A született süketekre és vakokra gondoltam, akik sajnos tényleg nem tudhatják,
milyenek a hangok, a színek. Beethovennek belső hallása volt, hiszen előtte ismerte a hangokat.
Feraj49
Csoda,hogy itt tart az ország ?Legalább, ha máskor "tanulmány útra" megy,ne csak a kupit keresse fel ! Tele van Ausztria,Németország és szerencsére Mo-on néhány településen található nap és szél erőmű.
miazavalami
Mikor ezt kijelentette felgyulladt az éjjeli lámpa a fejében?
Boszi27
@miazavalami: Abból már rég kicsavarták az izzót, de lehet hogy foglalat sem volt benne.
kukac50
Ez a hűje ember mit keres a minisztériumban?
nemkati
Az energiatárolást eddig is megoldották, és világszerte folynak kutatások az egyre hatékonyabb tárolás után. Ha a hagyomásnyos energiaforrásokat egyre nagyobb arányban váltjuk fel megújuló energiákkal, az nagymértékben csökkenti a környezetszennyezést. Az ABB már évek óta előállt olyan nagykapacitású akkumulátorral, amivel ezt meg tudják oldani.

"Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásainkkal lehetővé tesszük a közüzemi szolgáltató és ipari ügyfeleinknek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport több mint 100 országban van jelen és 145 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban."

www.abb.hu/cawp/seitp202/29467852d210a782c1257a7e003d7c8d.aspx

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.