A miniszterelnök szerint kereszténydemokrata kormányzásra van szükség Magyarországon, egy liberális demokrácia ugyanis nem lett volna képes például a rezsicsökkentésre vagy a devizahitelesek megsegítésére.

A kormányfő szombaton Budapesten, a KDNP ünnepi választmányi ülésén úgy fogalmazott, megtört a liberális értékrend kulturális missziója a nagyvilágban. Magyarországról szólva ezt úgy magyarázta: "egy liberális demokrácia nem lett volna képes arra, hogy nekimenjen a rezsiszámláknak, hogy segítő kezet nyújtson devizahitelesek százezreinek". Ezért kell kereszténydemokrata kormányzás Magyarországon – jelentette ki a miniszterelnök a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban a KDNP megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson.

Orbán: kereszténydemokrata kormányzás kell

Orbán Viktor azt is mondta, hogy az Európai Unió mindaddig "befejezetlen projekt marad", amíg az Európa keresztény gyökereiről szóló passzus nem kerül a helyére.

Szavai szerint a politikai korrektség, amely a régi politikai világot meghatározta, valójában egy olyan "taburendszer, amely megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás lehetőségétől".

Beszédében a KDNP-t a magyar közélet nagy, jelentős és befolyásos pártjának nevezte a miniszterelnök, aki "az ifjabb párt", a Fidesz elnökeként köszöntötte "az idők próbáját kiálló" szövetségesüket és szövetségüket.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Lehet, csak az a baj hogy ket dolog hianyzik hozza a fideSSbol, a keresztenyek es a demokratak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
KDNP kormányzás, na b@ssza meg hát akkor Mózes megkapta Istentől a kőtáblát aztán a 6. paragrafusban valami ilyesmi volt NE LOPJ!!!
Desischado
Ilyen hazug, álszent köpönyegforgató talán nincs is még egy, mint a csuti zsírmore! Undormány egy lény, az biztos!
mate03
@bencemacska: Ebben igazad van!Viszont a személyi kultusz,meg a nép kizsigerelése,nagyon is hasonlít !
Nil
Ehhez előbb kereszténnyé kellene válni - de az nagyon nehéz lenne a fidesz és a kdnp politikusainak.
AZ pedig hogy a kétharmad birtokában ki milyen törvényeket hoz annak semmi köze ahhoz hogy kereszténydemokrata vagy szocialista vagy liberális vagy éppen fasiszta
bencemacska
@mate03: Lehet, hogy nem voltam elég világos, de én azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy OV még Rákosin is túltesz. Egyébként egyetértünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.