Egy olvasónknak nyomták a kezébe az alábbi a szórólapot, ő pedig azonnal elküldte nekünk emailben, mert azt elvileg még nem tilos. A lájkolás sem mindig az egyébként, legalábbis erre következtetünk abból, hogy a közösségi-oldalak ellen kikelő szervezet azért odaírta a Facebook-címét a lapra.

Olvasónk képe
Olvasónk képe

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ex-KME
@varrólány: Akkor konkrétabban fogalmazok: szerintem a KME-tagok inkább a vezetői elvárásokat követik, mint a bibliát. Erre egy jó példa a bibliaolvasás és a köszönés kapcsolata az egyházban: Az egyház elvárja a tagjaitól a napi bibliaolvasást. Tizenx-évnyi napi bibliaolvasás után a tagok biztosan olvasták már, hogy a biblia azt írja: "Köszöntsétek egymást" Ez több helyen is szerepel a bibliában: (I. Péter levél:5:14, II. Korintus levél:13:12, I. Korintus levél:16:20 és Róma levél:16:16) Namármost ez egy egyszerű dolog, hidd el! A köszönés nem fáj, és még pénzbe sem kerül! Ha egy közösség tagjai és vezetői egy ilyen egyszerű dolgot sem hajlandók a bibliából megvalósítani, akkor felmerül a kérdés tényleg, hogy akkor mit hajlandók egyáltalán gyakorlatba tenni a bibliából. És azért nem csinálják, mert ezt nem várja el tőlük senki. Ez bizonyítja, hogy a KME-tagok inkább a vezetői elvárásokat követik, mint a bibliát. Mert ha a biblia azt írná, hogy mozdítsd meg a kisujjadat Krisztusért azt sem tennéd meg, ha a vezetőd nem várja el tőled KME-tagként, tehát ha a kisujjmegmozdítás sem megy, csak akkor, ha a vezetőd elvárja, akkor ez azt bizonyítja, hogy te nem a bibliát, hanem a vezetői elvárásokat követed.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Krios
A személyes evangelizáción keresztül a tagok is erősítik saját hibás meggyőződéseiket. Akár az utcán, vagy baráti körükben beszélgetnek, akár a Bibliát tanulmányozzák valakivel, miközben érvelnek, önmagukat is győzködik, és el sem tudják képzelni - akár nyilvánvaló tények ellenére sem -, hogy talán nem úgy működnek a dolgok, mint ahogyan ők állítják. Például tényként beszélnek arról, hogy a Bibliában ott a személyes nevelés (Harangi Mátyás egyszer ezt egy 2012-es hétközi istentiszteleten is prédikálta), és közben ezt egyetlen idézettel sem tudják direkt módon alátámasztani (sőt, elsiklanak például az etióp kincstárnok esete felett, aki keresztelője után egyedül és örvendezve folytatja útját).

...

A gyülekezet elhagyását egyenlőnek tekintik Isten elhagyásával. Elhullottnak nevezik azokat, akik elmentek a KME-ből. Ezt a nézetet, a "csak mi vagyunk megváltottak Magyarországon" gyakorlati elvét az előző bejegyzésben, az egy igaz egyház téma alatt alaposan körüljártuk. Sajnos a KME-ben a legtöbben még mindig azt hiszik, ők az Isten országa és egyedül ők. Ez a gondolkodásmód rengeteg kárt okoz emberi kapcsolatokban; egy frissen megtért KME-s nem ritka, hogy azonnal elkezd a szüleinek és KME-n kívüli barátainak prédikálni arról, hogy nem megváltottak, mennek a pokolba. Ez az állandó ítélkezés szüli azt az elitista hozzáállást, amellyel sokan mindenki mást lenéznek - úgy, hogy ennek nincsenek is tudatában. A párválasztás terén különösen tetten érhető ez a szemlélet: ne legyetek hitetlenekkel felemás igában, írja a Biblia, ők pedig mindenki mást hitetlennek tekintenek, aki nem közéjük tartozik. Az elmúlt húsz évben nem is akadt egyetlen aktív KME-tag sem, aki a gyülekezeten, vagy az ICOC-on kívül házasodott volna.
Krios
Összefoglalva: Krisztus Magyarországi Egyháza egy zárt közösség, afféle mini-diktatúra. Vezetőjét a tagok nem képesek leváltani, a gyülekezet anyagilag a bostoni anyaszervezettől függ. A KME tagjává csak az válhat, aki elfogadja azokat a szigorú, és biblikusan megalapozatlan szabályokat, melyek az egy igaz egyház teológiából, a "mi vagyunk Isten modern kori mozgalma" szemléletből erednek. A gyülekezet nem képes nyitni más vallási közösségek felé, egyrészt azért, mert ezeket kivétel nélkül elítéli, másrészt a botrány miatt sem, hiszen az első kérdés az lenne a tagok között: mit csináltunk eddig? A gyülekezet vezetői az információkat elzárják a tagok elől (mind a vezetők tetteire vonatkozóan, mind annak kérdésében, hogyan változott és akár indult el különböző irányokba az ICOC teológiája 2003 óta). Azokat a tagokat, akik felismerik ezt, megfélemlítik és akár nyilvános megszégyenítéssel hallgattatják vagy hiteltelenítik el.

...

Ha régebben elhagytad a KME-t, talán most keresnek meg azzal az üzenettel, hogy minden megváltozott, gyere vissza. Ez az állítás hazugság, és az is marad mindaddig, amíg a kárvallottaktól nyilvánosan bocsánatot nem kérnek, és a vezetők név szerint el nem ismerik a felelősségüket tévtanításért, szellemi erőszakért, törvénykező, képmutató és kettős mércét alkalmazó, személyválogató hozzáállásukért.
Campbellita
Frady (Szepy)! A hozzászólásaidban nagyon jól megfigyelhető az a fajta agymosási technika, ami technikailag abból áll, ahogy a részinformációkkal sakkozol/manipulálsz! Például, belekapaszkodsz abba az állításba, ahogy írtad: „Edit nem lett kizárva, ő maga döntött arról, hogy elmegy.” Ez egy olyan részigazság, ami sokkal jobban hangzik, mint a teljes igazság! Az igazság az, hogy olyan helyzetet teremtettetek, amelyben Edit kénytelen volt úgy dönteni, hogy nem akar egyháztag lenni. Előtte ugyanis kizártátok a férjét és megtiltottátok a közösség tagjainak, hogy kommunikáljanak vele. És a férjét is (mint ahogyan másokat is) azért zártátok ki, mert konfliktusa és nézeteltérése volt a Szabad Petivel!
Tehát Szepy te úgy manipulálsz, hogy részigazságokat mondasz, és fontos dolgokat elhallgatsz! De a ti gonosz és bűnös tevékenységeteket mérlegelve mindegy, hogy valakit ellehetetlenítetek, vagy kizártok. Belekapaszkodhatsz ebbe a pontatlanságba, (annak érdekében, hogy aláásd az állításaim hitelességét) de ha belegondolsz a kettő között olyan nagy különbség nincsen! Tehát Szepy hidd el, hogy az emberek a manipulációd ellenére is meg tudják ítélni, hogy nincs nagy különbség a között, hogy kizártok valakit, vagy ellehetetlenítitek az egyháztagságát, és ezért úgy dönt, hogy ebből nem kér és magától megy el!
ész
Olvasva a hozzászólásokat egy dolog világosan lejön az egészből:
Ti teljesen gyökerek vagytok!
Nevelő? Mi vagy te gyerek?
Normálisak vagytok?
Ráadásul ragaszkodtok egy 120 fős társasághoz, akiknek csak az egyháztagságig számítottatok, miközben 9 milliárdan vagyunk?
Nektek komoly problémáitok vannak, de ezt csak orvos tudja megoldani! Ha felnőttként úgy érzed szükséged van nevelőre, vagy olyan nyomorék vagy, hogy nem tudsz barátkozni, akkor menj pszichológushoz!
Ja és Szepy! A homoszexualitás nem bűn!
A néphülyítés viszont az és azt fegyházzal büntetném...!
A többieknek meg üzenem tényleg barátilag: kívánom, gyógyuljatok meg!
Ex-KME
Kedves "ész"- nevű hozzászóló! Szerintem félreértettél pár dolgot! Senki sem akarja, hogy nevelője legyen! Ez a Krisztus Magyarországi Egyháza nevű szervezetben „nem kívánságműsor” hanem ha csatlakozni akar valaki, a Krisztus Magyarországi Egyháza nevű szervezethez akkor ezt be kell vállalnia, ez úgymond „benne van a csomagban”. Szerintem fentebb csak arról volt szó, hogy ha már kötelező az, hogy legyen nevelője valakinek a Krisztus Magyarországi Egyháza nevű szervezetben, akkor jobb lett volna, ha figyelembe veszik azt, hogy az ember kit szeretett volna nevelőnek, és kit nem. De mi akik kiléptünk, vagy akiket kizártak, mi jellemzően nem keresünk magunknak nevelőket, az egyház elhagyása után!

Azt írtad, hogy ragaszkodunk egy 120 fős társasághoz. Ezt nem tudom, hogy honnan veszed, hisz mi már nem járunk oda, ha ragaszkodnánk a Krisztus Magyarországi Egyháza nevű szervezethez, akkor valószínűleg akarnánk oda járni vagy tartani velük a kapcsolatot.

A Szepynek azt írtad, hogy a „homoszexualitás nem bűn!” –Erre azt tudom mondani, hogy jogilag tényleg nem bűn, legalábbis Magyarországon nem az, jogi értelemben, de a legtöbb keresztény jellegű vallás hitelvei értelmében az. És erről lehet véleményünk, de ettől még nekik a vallásszabadság miatt joguk van abban hinni, amiben akarnak, függetlenül attól, hogy erről ki mit gondol. És szerintem ezt illene tiszteletben tartani!
Ami a Söbalu vélt vagy valós homoszexualitás színezetű flörtölési tevékenységét illeti, az egyik kérdés az, hogy ha valaki barátsági/érzelmi szinten elsősorban fiúk felé orientálódik, és főként fiúkkal tart kapcsolatot, az vajon milyen mértékben minősíthető heteroszexuálisnak? (Még annak fényében is, hogy nem létesít azonos nemű egyénekkel szexuális kapcsolatot, mert -elvileg- önmegtartóztatásban él.) Szerintem az ilyen ember akkor is homoszexuális marad, ha nem is tevékenységileg, hanem érzelmileg homoszexuális, aki a belső érzelmi homoszexualitása szerint él, melyet összhangba tud hozni egy vallási...
Ex-KME
...szervezet által elvárt szabályokkal. A másik kérdés az, hogy a Krisztus Magyarországi Egyháza nevű szervezet által bűnnek tartott dolgokat a vezetőség csak arra használja, hogy sakkban tartsanak embereket, és/vagy elzavarják azokat a tagokat, akikkel konfliktusok van, miközben az láthatjuk, hogy az általuk fontosként vezetőknek k.b. mindent szabad, akkor miről szól ez az egyház tulajdonképpen? Mennyire lehet elhinni, hogy számít a biblia és az igazságosság?
Félre ne érts, nem azt gondolom, hogy diszkriminálniuk kellene a homoszexuálisokat, inkább arról, hogy ha valamiben hisznek (pl., hogy valami bűn) akkor azt következetesen kellene kezelniük, nem korrupt, személyválogató módon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.