Közel 300 ezer számla tűnt el másfél év alatt a magyar bankrendszerből a tranzakciós illetéknek köszönhetően – írja a Privatbankar.hu.

A lap azt írja, Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2012 végén, az illeték bevezetése előtt még 10,761 millió számlát vezettek magánszemélyek és vállalkozások pénzforgalmi szolgáltatóknál, ezzel szemben idén június végére 2,7 százalékkal kevesebb 10,468 millió számla élt a pénzintézeteknél.

Az eltűnt 300 ezer számlának a többsége lakossági, egészen pontosan 289 ezer.

A belföldi átutalások száma viszont 4,7 százalékkal, 80,6 millió darabra növekedett. Ennél is jelentősebb ugyanakkor, hogy az átutalásokban érintett összeg – amelyre a 3 ezrelékes tranzakciós illeték fizetési kötelezettség hárul – 7,9 százalékkal múlta felül a 2 évvel ezelőtti, illetékmentes szintet – írja a Privátbankár.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Ilyen még nem volt, hogy egy banki betétnek 2%-os kamata legyen.:))
Nyugdíjasok sorra veszik ki a megtakarított kevéske pénzüket, amit a temetésükre tesznek félre. (mert Magyarországon csak erre tud spórolni egy nyugdíjas, nem a külföldi utazásra)
Annyit nem kaptak, mint amennyit betettek:((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike
ahogy a számlák eltünnek ugy fognak felmondani is egyeseknek bizony ám szép kerek a munka
keresztapa
Egyszerű gazdacseréről szól az eltűnés!
darwin
@keresztapa: Nem.Ezek megszüntetett számlák.Azért ilyen nagy horderejű ez a tény,mert új számlákat nem nyitnak a megszüntetettek helyett.
Ez összefügg a hitelezés megszűnésével .Ha valaki hitelt vett fel,nyitni kellett az adott bankban egy számlát./saját bank jobban ismerte az anyagi helyzeted,ezért nem adott pénzt,vagy akciós hitelfelvételt reklámozott egy alig ismert kereskedelmi bank./Ezek a hitelek lejártak,vagy megszűntek egyébmódon,felmondták a számlát.Még kell 4-5 év és milliós csökkenésről beszélhetünk.Nézz bele egy pénztárnál a vevő pénztárcájába.Minimum 3 bankkártyát látsz benne még mindig.
keresztapa
@darwin: Igaz tartalma van kommentednek, akkor nem gazdát hanem bankot írok, a lényegen azaz a cserén nem változtat bizalom hiányában!
kukac50
Mióta kamat adót, és egészségügyi hozzájárulást kell fizetni a kamat után amit be rak az ember az fogy nem ,hogy kamatot hozna.
Orbán és Matolcsy elkúrta de nagyon.
papa.49
Az egyik ,,világ megváltó ötlet meghozta silány eredményét,, csak tovább a hülyék útján fütyisz))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.