Hosszú és megrázó részleteket tartalmazó cikket közölt az Index. Egy lány kereste meg a lapot, akit tavaly egy gólyatáborban megerőszakoltak, a szervezők azonban eltusolták az ügyet.

A cikkben a Mira álnevet használó lány nem akarta konkrétan elárulni, hogy melyik iskoláról van szó, csak annyit említett, hogy az egyik fővárosi jogi kar gólyatáborában történt az eset. Azért állt most a nyilvánosság elé, hogy egyrészt tovább tudjon lépni, másrészt pedig, hogy megváltozzon a szexuális erőszakról való gondolkodás Magyarországon.

Az Indexnek azt mondta, már tud beszélni a dologról, vannak olyan ismerősei akikben megbízik és akiknek el meri mondani a részleteket is és akik képesek segíteni neki. Ez már a gyógyulási folyamat, ő így dolgozza fel a történteket. Szüleivel az újságíróval történt beszélgetést megelőzően közölte, mi is történt és azt is, hogy elmondja az egészet. Támogatják a döntésében.

Mira az Indexnek azt mondta, utólag visszatekintve már a gólyatábor első napján olyan légkört és olyan hangulatot alakítottak ki a szervezők, amik szinte indukálták, hogy az erőszakos cselekmény megtörténhessen.

Különböző játékokat játszottak, ittak és Mira sejtése szerint be is drogozták. Egyik pillanatról a másikra lett rosszul, ekkor az egyik tanuló felkísérte a szobájába. Kérte, hogy hagyja magára.

Később arra ébredt, hogy nincs rajta a nadrágja és valaki ül rajta, miközben a nemi szervével játszik és nyomdafestéket nem tűrő dolgokat mondott neki. Amikor a lány ki akart szabadulni lefogta, ám végül mégis sikerült átmenekülnie a másik szobába.

Mira azt mondja, noha másnap szólt a csoportvezetőnek, átnézték a kamerák felvételeit és egyértelműen beazonosították a tettest, aki csak annyit mondott a szembesítésen, hogy nyomult.

A lány állítása szerint a HÖK-ös vezetők próbálták abba az irányba terelni, hogy ne tegyen feljelentést és állítása szerint a tábor többi részében sem ők, hanem a biztonsági emberek éreztek vele leginkább együtt.

Azóta már nem jár a jogi karra, mint mondta, kiábrándult ebből a közösségből, ellentétben az erőszakot elkövetővel, akit a társak be- és elfogadtak, mindazok ellenére, amit elkövetett – olvasható az Indexen.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
@Csizmás Kond: Ez az egész történet nálad nem jön be. Nem érted, mert nem is akarod érteni. Kitekered a mondatok értelmét, vádaskodsz, kétségbe vonsz, de a lényeget nem akarod elismerni.
Az erőszak tétel is egy nőnél megalázó, és leginkább azért hallgatnak róla, mert szégyenlik, és ilyen emberek hallgatják meg őket, mint te vagy! Kétségbe vonják az igazságát.
Igenis azonnal jelentette, de nem törődtek vele, aztán otthagyta az egyetemet.
Gondolom, kettétört a pályája, de nem ez a legnagyobb baj. Az, amit egy életen át magában hordoz. Érted te ezt? egy fenét érted.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Strong
Volt egy esetem, amikor engem is megpróbáltak lebeszélni egy bejelentős megtételéről (persze nem volt ilyen súlyú a történet).

Nos ezután még ezt is jegyzőkönyvbe vetettem, hogy az xy - megtett mindent azért, hogy nem tegyek bejelentést, mert úgysem érem el a célomat...

kell, hogy legyen kurázsija az embernek, mert teljesen hülyének nézik, és megfosszák a jogaitól..
KERKA
@Csizmás Kond: Még egy mondattal reagálok. Az ELTE rektora az INDEX-ben leírt cikk alapján vizsgálatot rendelt el a tavalyi gólyabálban történt erőszak kivizsgálására.
A ma reggeli hírekben hangzott el. Nem akartam én sem veled, sem mással összetűzésbe kerülni, de az igazságnak ki kell derülnie még egy év után is, és elutasítom az erőszak minden formáját. Az ilyen jellegű bűncselekménynek nincs helye egyetlen oktatási intézményben sem.
Csizmás Kond
@KERKA: Ebben tökéletesen egyetértek veled, és csak azt próbáltam kiemelni, hogy minden esetet a legrövidebb időn belül kell jelenteni mert az iklyen éves visszaemlékezéseknek könnyen kitörik a nyakát.
A csaj pedig ha nem szégyellte a rendezőknek jelenteni akkor miért szégyelte a söndörnek ?
Másik
@Fradigege: Pszichológiailag értem, hogy a közösen végzett feladat összehozza az embereket. De ez egy mesterségesen gerjesztett helyzet, ami szükségtelen az egyetemi tanulmányok sikeressége szempontjából. A szorgalmi időszak alatt a fiataloknak bőven van idejük megismerni egymást, kialakítani a kis köreiket.
A sikerességük pedig nem a csoport munkájától, hanem csakis kizárólag az egyéni teljesítményüktől függ.
micfild
@Másik: Nem igazán lájkolnám amit irtál... De sajnos teljesen igazad van.
Magyar mentalitás, hogy az áldozat a hibás... mindig. bármi történik vele
nezelodo
"Desischado
De az szörnyű, hogy ezekből jogászok, bírók lesznek!"

Nem csak azok lesznek, hanem harcos kereszténydemokraták, a volt egyetemi város önkormányzatában. Hajcsárok voltak ezek a fiúk egyetemistaként, na nem a kufárokat hajtották ki a templomból... Másféle hajcsárok voltak, de mára már a gyerekeikkel esténként nem TV-t néznek, vagy mesélnek nekik, (azt a közgyűlésben teszik), hanem imádkoznak (!!) Persze nem vitatom el tőlük a damaszkuszi út többszöri megjárását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.