Az állami szektor GDP-arányos hiánya ez év első felében jóval a tervezett 2,7 százalék fölött, 3,8 százalékon állt - jelentette ma Központi Statisztikai Hivatal. Azt pedig a Magyar Nemzet adatközléséből tudjuk, hogy az államadósság elérte a GDP 85 százalékát. Rossz tendenciák

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
Miért is ne nőne...erre kaptak felhatalmazást...és még az alaptörvénybe is belevették...vagy rosszul emlékszem?
coyote3
Most akkor bíróság elé a kormányt, mert ez alaptörvénybe ütközik...:)
human
@coyote3: Azt hiszem, hogy az év végi szám fog számítani. Akkor beizzítják a tőzsdei machinációkat és megpróbálják letornázni 79%-ra az államadósságot. A törvény szerint minden évben csökkennie kell az adósságnak ugyanakkor EU elvárás a hiány 3% alatt tartása. Nem lesz egyszerű, de ha ügyesen nemmegszorítanak, akkor sikerülhet.
Yoda69
@human: Ezert van belengetve az 1700 milliardos megszoritas, ami nem megszoritas lesz, csak megint a fasz a rossz oldalara allitjak az allampolgarokat.
coyote3
@human: Meggyőződésem, hogy -ismerve a makrogazdasági folyamatok "spét"-jét-ez a leszorítás megszorítással már nem fog menni. Marad a bűvészkedés a statisztikai számokkal.
human
@coyote3: 2013 végén csináltak valami tőzsdei machinációt, amivel decemberre még le tudták vinni az államadósságot. Annyira emlékszem, hogy valakikkel talán államkötvényt vásároltattak nagy tételben, majd 2014-ben visszavásárolták. Így a kimutatások készítése idején jó számokat kaptak. Valahogy így volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.