Lesújtó képet mutat a nyugdíjasok életszínvonaláról a KSH idősek világnapja alkalmából kiadott jelentése – olvasható az Mfor.hu cikkében.

Orbán Viktor nem a levegőbe beszélt, amikor azok reálértékének megőrzését tűzte ki célul. Mivel az alkalmazásban állók nettó átlagkeresete nem követte ezt a növekményt, az olló a két összeg között folyamatosan záródott az elmúlt években – derül ki a KSH adataiból.

2010 januárjában az átlagos folyósított nyugellátás összege az alkalmazásban állók nettó átlagfizetésének 66 százalékát tette ki, ez az arány 2014 tavaszára 72 százalékra nőtt.

2011 januárja óta mindössze egy olyan hónap volt, amikor a nyugdíjak reálértéke csökkent az előző év hasonló hónapjához viszonyítva. Mégis, az Mfor.hu azt írja, hogy tavaly az egyedülálló 65 év felettiek 80 százaléka nem engedhetett volna meg magának egy 1 hetes üdülést, 70 százalékuknak gondot okozott volna egy váratlan kiadás fedezése, több mint 40 százalékuk pedig nem tudott minden másnap húst vagy halat enni. A fűtési költségek kigazdálkodása minden ötödik nyugdíjasnak okozott gondot.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Orbán nem a levegőbe beszélt, hanem nemes egyszerűséggel hazudott és hazudik !
nyanya001
Orbán nem a levegőbe beszélt, hanem nemes egyszerűséggel hazudott és hazudik !
Desischado
@nyanya001: Undorító, és hagyta Pfujj...
A vezír hazudik reggel, délben este, még álmában is! Remélem a sok lelkes nénike meg a Jenci néni is felébred egyszer, ha a valóság kopogtatni fog, ergo: csökken a nyugdíjuk!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.