Több mint 170 ezer ember ajánlotta fel az államnak adója egy százalékát azért, hogy abból parlagfüvet irtsanak. Ebből azonban a hvg.hu cikke szerint alig ment erre a célra.

Azt akkor a Propeller is megírta, hogy rendezvényt szervezetek belőle, irodaszereket és terepjárót vásároltak, de még süteményre is jutott a pénzből. Ugyanúgy, ahogy rengeteg végkielégítést is abból a több mint 1 milliárd forintból fizettek, ami a felajánlásokból összejött.

Katona Tamás közgazdász, egyetemi tanár a Népszavának elmondta, Fazekas Sándor agrárminiszternek nem volt joga a parlagfűirtásra szánt források átcsoportosítására. Ezt az intézkedését ráadásul a tárca vezetője el is ismerte. Azért nem lett volna lehetősége a tárca vezetőjének erre a lépésre, mert ebben az esetben a célhoz kötöttség elve érvényesül, magyarán a pántlikázott pénz csak a meghatározott célra fordítható.

A lap szerint a szaktárca, állítása szerint elszámolt a 2011. évben parlagfű elleni védekezésre szánt pénzekkel. Mint írták a " VM gazdálkodásáról beszámoló készült, amely nyilvánosan elérhető. A fejezeti beszámoló a 2011. évi központi költségvetés zárszámadásának része, annak tartalmát az Állami Számvevőszék vizsgálta és észrevételt nem tett. Ez a beszámoló tartalmazza a parlagfű elleni védekezésre szánt költségvetési források felhasználására vonatkozó információkat, és azokat az adatokat is, amelyekből kiderül, hogy mely előirányzatok javára csoportosított át a tárca összegeket" ismerte el már egy éve a szaktárca.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Naiv emberek! Miért, mire számítottak? Nem tudnak a vörös iszap károsultaknak összetelefonált 1.6 milliárd sorsáról, vagy a MANYUP 3000 milliárd Ft-os elsíbolt alapjáról? Nem hallottak a földárverésekről, a trafikmutyiról, a kreditbotrányról, a seszták jelenségről, lencikedvencről, simlicskáról, és sorolni lehetne a végtelenségig. Ez már csak egy apró szeplő a fidesz demokrácia pofázmányán...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ez teljesen "normális" fideszéknél. Mindent ellopni, még az adományokat is! Akkor miből fedeznék a luxus kiadásaikat? Undormány egy népség, annyi szent!
radios45
Na igen, de még hátravan a tengernyi milliárd államadósság, amit ők csináltak, termeltek ki, és mégis mi fizetjük vissza majd, áremelések, újjabb+újjabb adók formájában
Zsuga
...és ott vannak még azok a felajánlók, akiknek a nyomtatványát valamiért nem tartják szabályosan kitöltöttnek, amiért már nem is kerül oda, ahová szánták. Egyébként számomra a Madárkórház az egyik, akiknek szívesen szánom az adományt.
rumpundli
A terepjáróval közelitették meg a helikoptert, mert azzal járőröztek. A koptert biztos olcsón vették, lehet hogy nem is csak adományból!
Vasárnapiiskolás
@tivoli: 11:27 csak annyi javítás,ezeket nem szülik...sz@rják...
picike
@surdillo: végülis igazad ne adományokból, hanem ahogy mondtad a munkáltató adjon megfelelő munkaeszközöket ha kell autót is a munkák elvégzéséhez egyetértek . én igy gondoltam eredtileg is de mindenképpen szügséges a terepjáró itt ebben az esetben csak itt a munkáltató az állam ,mert ő végzi el a munkát illetve végezteti el a munkát a munka válalóval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.