Az előzetes tervek szerint szeptemberben jelentek volna meg a magyarországi átfogó szegénységi és kirekesztési statisztikák, de a Központi Statisztikai Hivatal elhalasztotta az elemzés kiadását – írja a Világgazdaság.

A lap szerint az adatok rendelkezésre állnak és ezekből világosan kiderül, hogy 3,3 millióan élnek szegénységben és társadalmi kirekesztésben Magyarországon.

Úgy tudják, a KSH túlságosan szegény ahhoz, hogy megjelentesse a szegénységi tanulmányt, vagyis hivatalosan „emberi erőforrás hatékonyság és költségtakarékosság” miatt nem adta ki egyelőre a statisztikai hivatal a „laekeni indikátorok” című elemzését.

A legtöbb régiós országban csökkent, vagy stagnált a szegények száma az elmúlt években. Magyarországonaz emberek 33, Lengyelországban 26, Csehországban pedig 14,6 százalék számít szegénynek tavaly. Szlovákiában is 20 százalék alatt van az arányuk.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Szerintem, van, de olyan borzasztóak a mutatók, hogy nem szabad közzé tenni...választások előtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
És mindezt egyenes arccal és gerinccel mondják :) Amikor nem lehet már tovább "kozmetikázni" a statisztikát akkor jön a takarékosság. Hogy is mondta az egyik megélhetési szóvivö vagy micsoda? "Nem kell megzavarni az embereket..."
nyanya001
Viszont költséget nem kímélve hazudnak rendületlenül !
Nil
Fel lehet tenni az internetre - ingyen
De a választások előtt ez nem publikus.
De mindegy.
Az emberek tudják látják, a fideszesek meg szemellenzőt viselnek a jobbikosok is. Jól el vannak ők egymással a látszat ellenére de hát ezt nevezik ma politikának
dr. prédikátor
Nem takarékoskodok majd én megmondom!!::NÉGYMILLIÓ MAGYAR él szegénységben!!!
Desischado
Ezt nem teszik közzé, mert nem fényezné a működésüket! Hazug banda!
kukac50
Az ország fele szegény ezt mindenki tudja,csak a Fideszesek nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.