Azonnali hatállyal lemondásra szólít fel a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke minden olyan ELTE kari hallgatói tisztségviselőt, aki a gólyatáborokban történt erőszakos bűncselekmények idején hivatalban volt, a szervezéshez bármilyen köze lehetett.

Körösparti Péter, HÖOK elnök az MTI birtokába került Zaránd Péter, egyetemi hallgatói vezetőhöz intézett pénteki levelében azt írta: amennyiben ezt nem teszik meg önként, minden, az egyetemi hallgatói önkormányzat elnöke részére biztosított jogkört használjon fel az érintettek hivatalukból történő azonnali eltávolítására.

A HÖOK elnöke emellett megfogalmazza azt az elvárását is, hogy egyetemi hök elnökként kezdeményezze a rektori vezetésnél egy egyetemi oktatókból és hallgatókból álló független vizsgálóbizottság felállítását, amely az ELTE elmúlt két évben tartott összes gólyatáborának dokumentációját átvizsgálja, valamint lehetőséget biztosít a résztvevők anonim panaszainak fogadására, és szükség esetén felelősségre vonási javaslatokat tesz az egyetem vezetése részére.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Ahá! Ha lemond, soha többé ilyen nem fog előfordulni. És őelőtte sem volt soha még.
Hofipisti
Én úgy gondolom, az egész HÖK-rendszert, HÖOK-ostúl sürgősen el kellene felejteni. Ki hallott már olyant, hogy a hallgatói érdekképviselet intézményenként legtöbbször egy haveri kör kiváló biznisze. Az intézménytől havi (nem kis!) apanázst kapnak, mely lehetőséget ad arra, hogy az egyes testületekben az intézmény vezetése "megvásárolja" a HÖK egyenértékű szavazatát, másrészt a HÖK-ök közvetlenül vagy közvetve, de komoly összegek (pl. szociális és tanulmányi ösztöndíjak, támogatások, avagy gólyatábor szervezés, stb.) felett önálló döntési jogkörük van. A rendszer tökéletes iskola arra, hogy a felsőfokú képzés során a korrupcióban való nagyfokú jártasságot is elsajátítsák a T. hallgatók - már akit odaengednek a fazékhoz. No ne tessék erre fel jönni a hülye szöveggel, hogy a HÖK-öt a hallgatóság választja! Tessék megkérdezni száz hallgatót, hogy ki a HÖK vezetője a karon? 10% nem fogja tudni.
A mi időnkben hallgatói képviselőnek lenni nagy tisztesség és megbecsülés eredménye volt - természetesen minden fillér közvetlen juttatás nélkül. A köz pénzét pedig a dékáni hivatalok ill. a gazd. ig. ellenőrizte.
tivoli
Mintha Soros Gyuri bácsi neve merült volna fel fő-fő mecénásként. De lehet, hogy csak pletyka?
Igazi Trebics
Ezen csodálkozik valaki is? Ha előbb nem, a "Pistának jó lesz" bejegyzés után, egyértelművé kellett volna válnia annak, hogy így mennek a dolgok!
KERKA
Engem az is érdekelne, kit-milyen alapon választanak meg a Hallgatói Önkormányzatba? Apuka állása-beosztása alapvető követelmény? Vagy mennyit fizetett be a szülő az iskola alapítványába?
Milyen jogon listázzák a bekerült hallgatókat? Lenne még néhány dolog amire jó lenne választ kapni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.