Rezsicsökkentés helyett energiahatékonysági beruházásokat sürget a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje, akit több baloldali párt is támogat.

Bokros Lajos szombaton Élő Norberttel, a Demokratikus Koalíció budapesti X. kerületi polgármesterjelöltjével a fővárosban közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy mind a Budapesten, mind Kőbányán "ki kell söpörni a korrupciót". A szocialista politikus ezt szimbolizálva a tájékoztatón egy narancssárga seprűt is átadott a főpolgármester-jelöltnek.

Bokros Lajos arról beszélt: nem az a feladat, hogy "a hanyatló nyugat pénzéből" nem hatékony, rossz minőségű beruházás valósuljon meg "a közpénzek jelentős részét eltulajdonítva", hanem az, hogy a fővárosiak érdekében minél több költségtakarékos fejlesztés történjen.

A politikus a rezsicsökkentést minden szempontból károsnak ítélte, és a többi közt azért bírálta, mert nem ösztönöz az energiahatékonyságot növelő beruházásokra. Szerinte a forrásokat nem "a veszteségbe hajszolt" közműszolgáltatók támogatására kellene költeni, hanem a végső felhasználókat kellene segíteni belőle az energiahatékony készülékek beszerzésében, a lakások szigetelésében.

Bokros Lajos egy nemrég nyilvánosságra került közvélemény-kutatás eredményét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: szerinte a 200 budapesti megkérdezésével készített felmérést, amelyet még Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjének visszalépése előtt készítettek, azonnal közzé kellett volna tenni. Úgy vélte: az, hogy Falus Ferenc előnyének eredményét a visszalépése után tették közzé, nem szolgál más célt, mint a demokratikus ellenzék megosztását.

Élő Norbert szerint Kőbányán is korrupciós esetek tömkelegével lehet találkozni. A politikus a többi közt azt kifogásolta, hogy a közbeszerzésekről egyetlen pályázó jelentkezése esetén is döntés születik.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Egyetértek Bokrossal. Az energiahatékonyságot kéne kiaknázni. Renoválásokkal korszerűsítéssel nagyon sok energia spórolódna meg. A rezsi csökkentését rászorultsági alapon adnám meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
senkifia68
@F_Viktor: Viki!!!

Nem én keztem sértegetni a vitapartnert, de jogom van hasonló hangnemben folytatni!(bár nem szívesen teszem, de teli van a tököm azzal, hogy ha valaki nem ért egyet a balliberátor mentalitással azt a fórumokon a magukat baloldalinak beállító köcsögök azonna gyalázkodni kezdenek!!!

Tehát...

A Matolcsy gazdaságpolitikáját az jellemzi,hogy kurva drága deviza alapú hitelek helyett igyekszik az MNB korrekt feltételek mellett nyújtható hitelek kihelyezésére!!! Aki ezt tagadja, az nincs magánál! Nem beszélve arról, hogy a hitel kihelyezés szabályainak módosításával gyakorlatilag rákényszeríti a bankokat a tisztességes és felelősségteljes hitelezésre.
Úgy emlékszem, hogy Matolcsi kinevezésekor teli üvöltötte a liberátor banda a világot, hogy most jaj a magyar gazdaságnak és az EU-t is magával rántja! És lám-lám! Büdös nagy csend uralkodik a pénzügyi berkekben legfeljebb a Bajnai-Bokros féle gazdasági bérgyilkosok visítoznak a megrendelőik támogatásának arányában!

Ha még nem láttál külső penész foltot szigetelt házakon és főleg paneleken neked fogalmad nincs arról, amiről itt nagy arccal cinikuksan nyikorogsz! Helyi példát mondok, gyere nézd meg!
Pécsett a Hungária út Magasház utáni négy emeltes paneljein mást szinte nem is látni! De számtalan így szigetelt családi ház is hasonló gondokkal küzd a város több helyszínén.
Képet pedig láthatsz,ha a google keresőben a magasház után épületet az utca nézetben megtekinted. Egy zöldséges pavilon melletti lépcsőház bejárata feletti szakaszon látható szürkés-zöldes foltok mind penész! És hasonlókkal van teli a többi is!
Nyilván nem a frissen egy-két éve szigetelt házakról írok, de ha lenne fogalmad a penész tulajdonságairól nem rugóznál ezen a témán!!
Vezérig! Úr elmondta a kötelező mantrát,de elfeljtette közölni az ADÓZÁS UTÁNI NYERESÉG értékét!
Az ugyanis a 2013 évben 1.560.127.000 Ft volt

Úgy, hogy barátom a hülyére vétel valszeg a te oldaladon történt és úgy látom nem is akármilyen mértékben...
senkifia68
@senkifia68: Úgy, hogy barátom a hülyére vétel valszeg a te oldaladon történt és úgy látom nem is akármilyen mértékben.

Egyébként elgondolkodtató az is, hogy vajon melyik kompenzációval jár jobban a fogyasztó? Azzal amit ő kap de a szolgáltató úgy emeli a díjat, ahogy nem szégyenli,vagy ha az az állami (önkormányzati cég)amelynek költekezését törvényekkel korlátozzák, szabályozzák, ráadásul úgy, hogy az állam egyik zsebéből a másikba teszi (átcsoportosítja) a pénzeket. Ez idő alatt ugyanis semmiféle jövedelmeket terhelő adót vagy járulékot nem emeltek!!!

Arról pedig végképpen nem én tehetek, hogy a Bokros szemöldök eltakarja a kilátást, akadályozva ezzel a tisztán látásodat!
Érdekes módon az nem tört utat agyadban, hogy az ország a kurva nagy IMF hitel visszafizetése mellett építette újra a gazdaságot és éppen az EUSTAT adatai alapján cseppet sincs miért szégyenkeznünk!!
F_Viktor
@senkifia68: Nyugodj meg! :-))

Még mindig fenntartom, aki több, mint 20 év építőiparban szerzett tudásával azt állítja, hogy a külső hőszigetelés fabatkát sem ér, az nem ért a szalmájához.
Aki a hosszú távon fenntarthatatlan Orbán féle rezsicsökkentést kedvezőbb megoldásnak tartja, mint az energiatakarékos beruházások támogatását, az nem tudja mit beszél. Nem tudja, hogy a rezsicsökkentés mellett ez utóbbi még milyen gazdasági-, gazdaságélénkítő előnyökkel jár.

A KKV-knak juttatott MNB hitelekkel semmi problémám, csak nem látom őket. Viszont hasonlóan kedvező konstrukciók mikróhitel néven kereskedelmi bankok is nyújtanak.

Eltolcsy magasztalását máshol mantrázhatod, nálam rossz ajtón kopogtatsz.
Az, hogy Magyarország gazdasága még nem omlott össze (de fejlődés sem látható), az köszönhető a több, mint 30 új adónak, az önkormányzati bevételek elvonásának, a 3 000 milliárd forintos MANYUP pénzek lenyúlásának és a tengernyi hitelfelvételnek.
Ez utóbbiról csak egy példa: Biztosan nem mantrázták neked a Hír TV-n és az Echo TV-n azok a nemzetközileg elismert közgazdászok, hogy április közepén 3 milliárd(!) USD 5, illetve 10 év futamidejű államkötvény került kibocsájtásra 4,15, illetve 5,56 százalékos kamattal! Meg is nézheted a jelenlegi államadósság mértékét, mit ér, hol tart a szabadságharc.
Ezek a Bokros csomagot 3-4-szer meghaladó megszorításoknak köszönhetően van még talpon az ország, s jutnak a milliárdok a fityeszes haveroknak magánfelhasználásra.

Főtáv:
Olvasd el újra, a vezér szavait, s próbáld meg értelmezni:
"A távhőszolgáltatók, így FŐTÁV is a rezsicsökkentések következtében
elszenvedett bevételkieséseiket központi kompenzáció által kapták vissza. A
FŐTÁV 2013 évben két alkalommal (összesen 20%) lezajlott rezsicsökkentések
alkalmával 8,6 mrd Ft bevételkiesést szenvedett el. A kompenzáció mértéke a
veszteségek kb. 60 %-át fedezte. A 2014. év elei újabb rezsicsökkentés eddigi
negatív hatása1,4 mrd Ft."

Érthető volt?
F_Viktor
@senkifia68: Eltolcsyhoz még annyit, hogy amit véghezvitt, azt egy másodéves közgáz szakközépiskolás is kiötölhette volna, de dolgozatát tanárának értékelése tuti elégtelen.
tivoli
@F_Viktor: ma, 10:33
Hogy a csodában tud megragadni annyi szám a fejedben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.