Akár új légitársaság megalapításával vagy letelepítésével, illetve 140-150 millió eurós beruházással tervezi fejleszteni a sármelléki repülőteret Széles Gábor, aki pénteken írta alá a szerződést a reptér eszközeinek megvásárlásáról. Széles hétfőn Hévízen az MTI-nek megerősítette a hírt, hogy 703 millió forintos vételáron szerződést kötött a sármelléki repülőtér eszközeinek megvásárlására.

"Bízom benne, hogy a jelenlegi üzemeltető Hévíz, valamint a területet birtokló Sármellék és Zalavár önkormányzatával is kiválóan együtt tudunk működni a jövőben" – fogalmazott nemzetünk nagyvállalkozója. Ehhez számít a hévízi önkormányzat további részvételére, illetve bevonná a területet birtokló két önkormányzatot is a működtetésbe.

Kitért arra is, hogy saját cégével egy 200 hektáros területen, viszonylag gyorsan olyan repülőtéri szolgáltató létesítmények és cégek megjelenésére számít, amelyek repülőgépek javításával, tárolásával vagy a teherszállítással foglalkoznak, ezzel kapcsolatban ugyanis már előrehaladott tárgyalásokat folytat.

Hozzátette ugyanakkor, hogy számít az állam kezében lévő kifutópálya és még mintegy 200 hektáros terület kormányzati fejlesztésére is, de a célja az, hogy a mostani működés veszteségét minél hamarabb csökkenteni lehessen. Ehhez szeretné elérni, hogy a Liszt Ferenc Repülőtérhez hasonlóan az állam vállalja át Sármelléken és Debrecenben is a közfeladatok – így az őrzés, útlevélellenőrzés, vámolás – költségeit, ami más nemzetközi repterek esetében is gyakorlat külföldön.

Elmondta: célja, hogy a sármelléki első osztályú repülőtérré váljon, ehhez 140-150 millió eurós beruházást tervez a szükséges szolgáltató és javító háttér kialakításával, illetve egy újonnan létrehozott vagy ide telepített légitársasággal.

Új nemzeti légitársaság

Széles Gábor hangsúlyozta: már viszonylag rövid távon kisebb hub-ként, azaz nagy repülőterek ráhordó bázisaként is működtetni szeretné a sármelléki repteret, ahol nemzetközi járatokat lebonyolító saját légiflottát kíván létrehozni. Hogy egy meglévő légitársaság magyarországi bázisa lehetne Sármelléken, vagy egy teljesen új légitársaságot alapítana, az attól függ, hogy "jogilag melyik a kedvezőbb megoldás" – fogalmazott.

"Van egy olyan titkos elképzelésünk, hogy ha van itt egy bázisunk és Debrecenben is beruháznak egy hasonló regionális flottába, akkor ez e két regionális légiflotta már alapja lehet később egy új nemzeti légitársaságnak is" – mondta.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Vazze, nincs egy elmeszociális intézmény, amelyik befogadná ezt a szabadon rohangáló marhát ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Utána mi lesz? Esetleg megépítteti a Kheopsz piramis még nagyobb mását, vagy esetleg Pestre a Big Ben-t? Idióta!
kkalman
Sármelléken az utolsó kapcsolja le a villanyt, a kulcsot meg dobja el jó messzire. Többet nem lesz rá szükség. Széles Gabi megérkezett!
Yoda69
@F_Viktor: Ezt ertem. Rovid jarat Sarmellek es Budapest kozott. Tizezerszmra akarja majd vinni a turistakat Sarmellekre?
Remelem nem kozpenzbol fogja fejleszteni a repteret, es a legivallalatot, mert akkor arra a penzre keresztet vethetunk.
aremy
@Yoda69: csak eus pénzből szóval közpénzből!!
F_Viktor
@Yoda69: Széles 703 millióval bevásárolta magát, valamit biztosan tud.
Nem hinném, hogy a saját tervezésű repülőgépeit, hajtóműveit tesztelné csak Sármelléken :-)

Van aki látta már az új repülőtér bejáratát:
wapbooks.tuti.hu/kepek/szeles_repter.jpg .-)))
Szimba
Nagy játékos, tönkretette a videodont, az ikarust.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.